Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Τι ντροπή!!!

Ουρές εκατοντάδων πολιτών σχηματίστηκαν το πρωί της Παρασκευής έξω από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Αιγάλεω, προκειμένου να παραλάβουν τη βεβαίωση απογραφής για τα προνοιακά επιδόματα...


 Παρεμβαίνοντας, ο υφυπουργός Υγείας Μάρκος Μπόλαρης επικοινώνησε με τον αντιδήμαρχο Πρόνοιας του δήμου Ηλ.Καρυπίδη, ζητώντας να ταχυδρομηθούν οι βεβαιώσεις, για να μην υποβάλεται ο κόσμος σε αυτήν την ταλαιπωρία.

Η καταληκτική ημερομηνία για την παραλαβή των βεβαιώσεων είναι η 15η Μαρτίου.

Άμεση έρευνα για την ταλαιπωρία των πολιτών ζήτησε από το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Ντίνος Ρόβλιας.

Ο κ. Ρόβλιας ζήτησε να ξεκινήσει η διαδικασία ελέγχου εντός της ημέρας και να ολοκληρωθεί μέχρι τη Δευτέρα, προκειμένου να εντοπιστούν οι υπεύθυνοι του απαράδεκτου θεάματος, που μετέδιδαν τα κανάλια σε ζωντανή σύνδεση για αρκετή ώρα.

Μιλώντας σε τηλεοπτικά κανάλια, ο υφυπουργός Υγείας Μάρκος Μπόλαρης έκανε λόγο για απαράδεκτη εικόνα και επέρριψε ευθύνες στο Δήμο.

Συγγνώμη από τους πολίτες που ταλαιπωρούνται ζήτησε, μέσω του Mega, o υφυπουργός Εσωτερικών Πάρις Κουκουλόπουλος. Ο ίδιος τόνισε ότι υπάρχουν ευθύνες για αυτήν την κατάσταση και εξέφρασε την εκτίμηση ότι κάτι δεν έχει οργανωθεί σωστά στον συγκεκριμένο δήμο, καθώς παρόμοια εικόνα δεν υπάρχει αλλού.

Σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ καταγγέλλει «βαναυσότητα κατά των ανθρώπων που παίρνουν επιδόματα» που «δεν αρχίζει ούτε τελειώνει στην αθλιότητα της απογραφής στις διάφορες υπηρεσίες· η απογραφή είναι το πρόσχημα του απάνθρωπου στόχου της κυβέρνησης - τρόικας για νέα δραστική περικοπή αναπηρικών συντάξεων και επιδομάτων, που είναι ήδη απαράδεκτα χαμηλά και που τα παίρνει μόνο ένα μικρό μέρος όσων πραγματικά τα δικαιούνται».

Το ΚΚΕ σημειώνει ακόμη ότι «την ίδια στιγμή διαλύονται οι όποιες κοινωνικές υποδομές υποστήριξης είχαν απομείνει. Η υλοποίηση αυτών των στόχων θα σημάνει κυριολεκτικά την εξόντωση των λαϊκών οικογενειών που έχουν ανάπηρους και βρίσκονται σε απόγνωση. Αυτό το έγκλημα πρέπει να σταματήσει τώρα. Ξεσηκωμός, οργάνωση και αλληλεγγύη στους τόπους δουλειάς και στις λαϊκές συνοικίες, να μην περάσουν τα βάρβαρα μέτρα, τα χαράτσια, το πετσόκομμα των αναπηρικών συντάξεων και των επιδομάτων».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.