Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Δήλωση της "συνωμοσίας πυρήνων της φωτιάς" από τον Κορυδαλλό

Από τις φυλακές Κορυδαλλού η ομάδα κρατουμένων- μελών της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» έστειλε την πολιτική δήλωση που θα διαβάσετε:


Πολιτική δήλωση της αναρχικής επαναστατικής οργάνωσης Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς στην 7η συνεδρίαση για τη δεύτερη δίκη του Χαλανδρίου σχετικά με τις κινητοποιήσεις στις φυλακές.


''Όποιος έχει σταθεί μπροστά...


στους τοίχους μιας φυλακής και δεν έχει ντραπεί για την κατάντια της ανθρώπινης ιστορίας είναι δεσμοφύλακας ή τυφλός''


Εδώ και λίγες μέρες σε αρκετές φυλακές της Ελλάδας έχουν ξεκινήσει κινητοποιήσεις για την μετατροπή του ευεργετήματος των αδειών και των αναστολών σε δικαίωμα των κρατουμένων καθώς και της ρύθμισης των συγχωνεύσεων, αφαιρώντας τους τον εκδικητικό τους χαρακτήρα.


Παράλληλα, η πραγματικότητα των ελληνικών φυλακών είναι γνωστή. Υπερπληθυσμός, άνθρωποι κοιμούνται στο πάτωμα, έλλειψη φαγητού, θέρμανσης, ζεστού νερού.


Εικόνες βγαλμένες απ΄το παράλληλο μέλλον του σύγχρονου πολιτισμού που σύντομα θα εξαπλωθούν έξω από τους τοίχους της φυλακής.


Οι συντηρητικοί και νομιμόφρονες πολίτες ίσως μιλήσουν για εγκληματίες που δεν έχουν δικαίωμα να διαμαρτύρονται και να απαιτούν.


Όμως η φυλακή είναι ο καθρέφτης της κοινωνίας, είναι ο αποθηκευτικός χώρος που η κοινωνία πετάει τα ''λάθη'' της και κρύβει τα ένοχα μυστικά της.


Γιατί είναι κοινό μυστικό ότι το σύστημα της εξουσίας και η κοινωνία της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης παράγει η ίδια τους ''εγκληματίες'' της.


Φυσικά, γνωρίζουμε ότι μια φυλακή με ζεστό νερό και καλύτερο φαγητό, ίσως γίνεται πιο υποφερτή, αλλά παραμένει πάντα φυλακή, ένα μνημείο που θυμίζει πάντα την αιχμαλωσία της ελευθερίας και της ζωής.


Συνήθως οι υλικές παροχές(που σήμερα καταργούνται) δίνονται για να κοιμίσουν ακόμη περισσότερο τους κρατούμενους και να τους κρατούν ήσυχους και πειθαρχημένους.


Όμως η φυλακή είναι πάντα φυλακή και ο αγώνας εναντίον της, δε θα τελειώσει μέχρι να γκρεμιστεί και ο τελευταίος τοίχος της που θάβει μέσα του τις ζωές μας.


Μέχρι τότε δε θα κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια.


Κάθε μικρό ή μεγάλο τράνταγμα του ήσυχου ύπνου της κοινωνίας τόσο των ''ελεύθερων'', όσο και των φυλακισμένων είναι μια αρχή, όποια μορφή και αν έχει. Ίσως εξελιχθεί στις πρώτες σταγόνες πριν την καταιγίδα. Τότε εκείνες οι ώρες δε θα μας βρουν καθισμένους στη δικαστική σας αίθουσα.


Θα βρεθούμε εκεί που μας υπαγορεύει η αναρχική συνείδησή μας. Εκεί που οι φωνές και οι πράξεις ακυρώνουν το ρολόι των δεσμοφυλάκων, του κλειδώματος και της αιχμαλωσίας.


Στις φωτιές, στις συγκρούσεις, στις ταράτσες των φυλακών."


Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.