Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Η κατάθλιψη είναι μεταδοτική

Έως και 25% αυξημένες πιθανότητες να εμφανίσει κατάθλιψη έχει κάποιος του οποίου ο σύντροφος πάσχει από την ψυχική νόσοΈως και 25% αυξημένες πιθανότητες να εμφανίσει κατάθλιψη έχει κάποιος του οποίου ο σύντροφος πάσχει από την ψυχική νόσο...
Κι όμως η κατάθλιψη κολλάει! Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν οι ψυχολόγοι μετά από πολύχρονες έρευνες. Σύμφωνα, λοιπόν, με τα πορίσματα των τελευταίων ερευνών, όταν μια γυναίκα (ή ένας άνδρας) έχει έναν σύντροφο που πάσχει από κατάθλιψη έχει 25% περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν την ψυχική νόσο. Οι γυναίκες θεωρούνται περισσότερο ευάλωτες στο πρόβλημα αυτό καθώς, συνήθως, νιώθουν ευθύνη για όσα περνά ο καλός τους και μπαίνουν σε μια διαδικασία να πιστεύουν ενδόμυχα πως αν τα άλλα τους μισά είχαν άλλες στο πλάι τους θα ήταν πιο ευτυχισμένα.
Πρώτα ανησυχητικά σημάδια είναι πονοκέφαλοι, έντονο αίσθημα ανησυχίας και άγχος που μπορεί να επιδεινωθούν ραγδαία σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Οι επιστήμονες συμβουλεύουν τις γυναίκες οι σύντροφοι των οποίων είναι καταθλιπτικοί να θέτουν σαφή όρια στο τι πραγματικά είναι υπεύθυνη και να είναι υποστηρικτή χωρίς να μπαίνει σε φαύλους κύκλους κατηγορώντας τον εαυτό της για όλα. Συμβουλεύουν, μάλιστα, να μην μειώσει τη δική της κοινωνική ζωή, τουναντίον, καθώς αυτό θα την οπλίσει με δύναμη να στηρίξει και τον άνθρωπό της. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.