Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Ανακαλύφθηκε ο αρχαιότερος πίνακας

Το παράξενο είναι ότι το έργο, που έχει σκαλιστεί στον βράχο της σπηλιάς, μοιάζει με τον διπλό ελικοειδή σωλήνα του DNAΤο παράξενο είναι ότι το έργο, που έχει σκαλιστεί στον βράχο της σπηλιάς, μοιάζει με τον διπλό ελικοειδή σωλήνα του DNA...
Τον παλαιότερο πίνακα που έχει ανακαλυφθεί ποτέ, από την εποχή του Νεάντερταλ εκτιμούν πώς βρήκαν αρχαιολόγοι σε μια σπηλιά στην Ισπανία. Το παράξενο είναι ότι το έργο, που έχει σκαλιστεί στον βράχο της σπηλιάς, μοιάζει με τον διπλό ελικοειδή σωλήνα του DNA, σύμφωνα με όσα δημοσιεύει το περιοδικό New Scientist.

Ωστόσο, το έργο απεικονίζει μάλλον σαλιγκάρια, τα οποία οι τότε κάτοικοι της Μάλαγας, στην Ισπανία θα έτρωγαν.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες τα απομεινάρια των έργων που ανακαλύφθηκαν στις σπηλιές Nerja είναι τουλάχιστον 43.000 χρόνων, επομένως είναι αρχαιότερα από εκείνα που ανακαλύφθηκαν στη Γαλλία και που χρονολογούνται πριν από 30.000 χρόνια.
24h.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.