Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Ευρω- "όχι" στο φράχτη του Έβρου


Ευρω- "όχι" στο φράχτη του Έβρου

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επανέλαβε ότι απορρίπτει το αίτημα των ελληνικών αρχών να συγχρηματοδοτήσει τη δημιουργία φράγματος κατά μήκος των ελληνοτουρκικών συνόρων στον Έβρο....

Ερωτηθείς σχετικά ο Μικέλε Τσερκόνε, εκπρόσωπος της επιτρόπου για θέματα Μετανάστευσης Σεσίλια Μάλμστρομ, απάντησε ότι τέτοιου είδους μέτρα είναι βραχυπρόθεσμα και δεν συμβάλλουν στην καταπολέμηση του προβλήματος της λαθρομετανάστευσης.

Τόνισε δε ότι η Ελλάδα χρειάζεται μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες μεταρρυθμίσεις για την αποτελεσματική διαχείριση των μεταναστευτικών ροών και αιτήσεων ασύλου.

Καταλήγοντας, ο Μ. Τσερκόνε υπενθύμισε ότι η Επιτροπή έχει συμβάλλει στη φύλαξη των ελληνοτουρκικών συνόρων στον Έβρο, παρέχοντας 215 εκατ. ευρώ, την περίοδο 2007- 2010.

Ανέφερε, επίσης, ότι το 2012 η Ελλάδα θα λάβει άλλα 90 εκατ. ευρώ, στο πλαίσιο των τεσσάρων κοινοτικών προγραμμάτων για τη διαχείριση των συνόρων.

Χρ. Παπουτσής

"Ο φράχτης είναι ένα έργο που έχει και πρακτική και συμβολική αξία. Θα αποθαρρύνει τους διακινητές και τη λαθρομετανάστευση, ενώ θα στείλει μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι. Δεν θα επιτρέψουμε να μετατραπεί η Ελλάδα σε μια χώρα transit για τις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης", τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, κατά την ομιλία του στα εγκαίνια του Επιχειρησιακού Κέντρου Επιτήρησης συνόρων, στη Νέα Βύσσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.