Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟΣ:υπήρξε "βουλευτικός συνδικαλισμός"

Mιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου ο γραμματέας της ΝΔ άφησε αιχμές για τη στάση των συναδέλφων του που καταψήφισαν τη νέα δανειακή σύμβαση κάνοντας λόγο για...


 «βουλευτικό συνδικαλισμό». Σημείωσε, ωστόσο, ότι ουδείς αμφισβητεί την πατριωτική τους συνείδηση, όπως όμως και εκείνων που ψήφισαν υπέρ της συνέχισης δανεισμού της χώρας, ενώ απέφυγε να σχολιάσει τα σενάρια για το ενδεχόμενο να υπάρξει ένα νέο αντιμνημονιακό «κίνημα» που μπορεί να διεκδικήσει ακόμη και την κάθοδό του στις εκλογές.

Εντύπωση προκάλεσε ο παραλληλισμός που έκανε ανάμεσα στην επιλογή του Κωνσταντίνου Καραμανλή να επιμείνει στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της Ελλάδας, όταν είχε απέναντί του όλο το πολιτικό σύστημα, και στη στάση του κ. Σαμαρά. Ο κ. Λυκουρέντζος έκανε λόγο για «αναπροσαρμογή στρατηγικής λόγω αλλαγής των δεδομένων» και επανέλαβε ότι όλα άλλαξαν από «την απίθανη ιδέα του Γιώργου Παπανδρέου για το δημοψήφισμα».

Χαρακτήρισε επίσης «ανεδαφική» την πρόταση η Ελλάδα να προχωρήσει μόνη της χωρίς να πληρώνει τόκους και τοκοχρεωλύσια: «Εύκολο να λες τις ιδέες σου, αλλά την επομένη πρέπει να πας στη Βουλή και να ψηφίσεις. Ο δανεισμός όμως έγινε απαγορευτικός. Γιατί εγκαλείται τώρα η ΝΔ που βάζει πλάτη μετά τα 2,5 χρόνια του Γιώργου Παπανδρέου;».

Ο γραμματέας της ΝΔ εκτίμησε ότι ο Αντώνης Σαμαράς θα επιτύχει την αυτοδυναμία στις εκλογές, προκειμένου να μπει σε μία δύσκολη διαπραγμάτευση με τους εταίρους και δανειστές μας, ενώ για τα σενάρια περί συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ μετά τις κάλπες σημείωσε: «Η ΝΔ θα είναι αυτοδύναμη. Η συνεργασία γίνεται μόνο με κοινό πρόγραμμα διακυβέρνησης. Εμείς έχουμε τη φιλελεύθερη λογική και το ΠΑΣΟΚ τη σοσιαλιστική».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.