Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Στις 18 Μαρτίου στήνουν κάλπες στο ΠΑΣΟΚ


Με τα ποσοστά του σοσια-ληστρικού κινήματος να αγγίζουν τα αντίστοιχα νούμερα από τις θερμοκρασίες... Νευροκοπίου, τα πράσινα στελέχη (όσα απέμειναν) στήνουν άρον - άρον κάλπες...



στις 18 Μαρτίου για να εκλέξουν νέο ηγέτη, ίσως τον τελευταίο της ιστορίας του κόμματος.

Την εκλογή αρχηγού από τη βάση, στις 18 Μαρτίου επιβεβαίωσε με απόφασή του σήμερα το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, που αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου την ερχόμενη εβδομάδα. Η Εθνική Συνδιάσκεψη του κόμματος θα συγκληθεί το διήμερο 9-10 Μαρτίου στο ΣΕΦ, ενώ το Σάββατο 10 Μαρτίου θα συνεδριάσει και το Εθνικό Συμβούλιο του κόμματος, για να επικυρώσει τις υποψηφιότητες.

Το Πολιτικό Συμβούλιο, συμφώνησε ακόμα στην σύσταση Επιτροπής Συντονισμού Εκλογικής Διαδικασίας με εκπροσώπους όλων των «τάσεων». Ειδικότερα, την Επιτροπή θα αποτελούν οι κ.κ. Μιχάλης Καρχιμάκης, Βασίλης Έξαρχος, Γιώργος Ανωμερίτης, Νίκος Ανδρουλάκης, Τόνια Αντωνίου, Νίκος Σαλαγιάννης, Κώστας Ασκούνης, Μαριλένα Κοππά, Χρυσάνθη Κισκήρα, Έφη Χαλάτση και Γιάννης Μίχας. Πρόκειται για αίτημα της ʽβενιζελικήςʼ πλευράς, μετά την υποβολή υποψηφιότητας για την προεδρία από τον Χρήστο Παπουτσή, οπότε και άρχισαν τα πυρά κατά του Μιχάλη Καρχιμάκη, λόγω της συγγένειάς τους. Επισήμως πάντως, «τέτοιου είδους σχέσεις δεν μπορούν να ποινικοποιούνται» και δεν ετέθη ποτέ τέτοιο θέμα, όπως διαβεβαίωσε αμέσως μετά τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Πάνος Μπεγλίτης.

Το μήνυμα που εξέπεμψε το Πολιτικό Συμβούλιο είναι πως «όλη η πορεία προς τη 18η Μαρτίου θα εντάσσεται στο πλαίσιο των ρυθμίσεων του καταστατικού του κινήματος», πράγμα που σημαίνει πως θα τηρηθεί κατά γράμμα και η υποχρέωση συλλογής υπογραφών τουλάχιστον 94 μοναδικών υπογραφών από τα συνολικά 377 μέλη του Εθνικού Συμβουλίου για την υποβολή κάθε υποψηφιότητας.

Στη συνεδρίαση βρέθηκε και ο γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ Ροβέρτος Σπυρόπουλος για να ενημερώσει τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου για τις επαφές του με τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, σχετικά με την επίμαχη τροπολογία για την χρηματοδότηση των κομμάτων, η ψήφιση της οποίας εκκρεμεί και προγραμματίζεται για την προσεχή Τρίτη στη Βουλή. Κατά πληροφορίες πάντως, για το ΠΑΣΟΚ εκκρεμεί η εκταμίευση της τελευταίας δόσης της κρατικής επιχορήγησης για το 2011 ακόμα, ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ.

Σε κάθε περίπτωση, η Ιπποκράτους διαβεβαιώνει ότι θα έχει την ευρύτερη δυνατή παρουσία σε όλη την Ελλάδα. Σε όσους μιλούν για τυχόν επεισόδια που θα προκληθούν, «απαντά» ότι θεωρεί σύμμαχο την κοινωνία και θα βρεθεί σε κάθε γωνιά της χώρας, υπερασπιζόμενη την κυβερνητική θητεία του ΠΑΣΟΚ, αλλά και το πρόγραμμά του για το μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.