Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Το ΚΚΕ ενάντια στο "κίνημα της πατάτας"

Το ΚΚΕ ενάντια στο "κίνημα της πατάτας" Τι αναφέρει το Κομμουνιστικό Κόμμα σε ανακοίνωσή του
"Ανήθικη εκστρατεία προπαγάνδας για την εξαπάτηση του λαού με πρωταγωνιστές τα ΜΜΕ των μεγαλοεπιχειρηματιών και την ενθάρρυνση της συγκυβέρνησης" χαρακτηρίζει το "κίνημα της πατάτας" σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ....

"Παίζουν και αξιοποιούν τον πόνο των φτωχών λαϊκών στρωμάτων που καθημερινά αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης", αναφέρει στην ανακοίνωσή του το ΚΚΕ και προσθέτει ότι "το λεγόμενο κίνημα της φθηνής πατάτας που προβάλλεται ως λύση ή ανακούφιση είναι σαν αυτά τα κόλπα που χρησιμοποιούν τα Super Market στο παιχνίδι των προσφορών. Είναι η συνέχεια του άθλιου κυβερνητικού εμπαιγμού ότι η ακρίβεια θα χτυπηθεί με τα παρατηρητήρια τιμών και τη διαφάνεια ή με τις επιτροπές ανταγωνισμού".

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΚΚΕ:

"Με πρωταγωνιστές τα ΜΜΕ των μεγαλοεπιχειρηματιών και την ενθάρρυνση της συγκυβέρνησης εξελίσσεται μία νέα ανήθικη εκστρατεία προπαγάνδας για την εξαπάτηση του λαού με τον κωδικό «κίνημα της πατάτας». Παίζουν και αξιοποιούν τον πόνο των φτωχών λαϊκών στρωμάτων που καθημερινά αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης.

Το λεγόμενο κίνημα της φθηνής πατάτας που προβάλλεται ως λύση ή ανακούφιση είναι σαν αυτά τα κόλπα που χρησιμοποιούν τα Super Market στο παιχνίδι των προσφορών. Είναι η συνέχεια του άθλιου κυβερνητικού εμπαιγμού ότι η ακρίβεια θα χτυπηθεί με τα «παρατηρητήρια τιμών» και τη διαφάνεια ή με τις επιτροπές ανταγωνισμού.

Η ακρίβεια που πνίγει τη λαϊκή οικογένεια οφείλεται πρώτα και κύρια στην κατακρεούργηση των μισθών, στην ανεργία, στα εξοντωτικά χαράτσια και τη βαριά έμμεση και άμεση φορολογία.
Οφείλεται στα μονοπώλια και τα καρτέλ που δεσπόζουν σε όλους τους τομείς της οικονομίας. Η αισχρή ληστεία που κάνουν στη λαϊκή οικογένεια μαζί, κυβέρνηση μέσω φόρων και  μονοπώλια εισαγωγής και επεξεργασίας του πετρελαίου, επαναλαμβάνεται στον ένα ή τον άλλο βαθμό σε όλους τους τομείς.

Η αλήθεια είναι ότι τα μονοπώλια όσο θα υπάρχουν θα επιβάλλουν ληστρικές τιμές και θα καθορίζουν την ποιότητα των τροφίμων, των αγροτικών προϊόντων, των φαρμάκων, της ενέργειας, και όλων όσα είναι απαραίτητα για τη διαβίωση της λαϊκής οικογένειας.
Ακόμα και εκεί που βγάζουν τις επιχειρήσεις που λειτουργούν ως μεσάζοντες, το όφελος είναι γι αυτούς και όχι για το λαό που καταναλώνει.

Ο στόχος προβολής του «κινήματος της φθηνής πατάτας» είναι ίδιος με εκείνον της προβολής του λεγόμενου κινήματος των πλατειών. Αποπροσανατολισμός των μικρών φτωχών αγροτών παραγωγών, απομάκρυνσή τους από το αγροτικό κίνημα με προσανατολισμό ρήξης με τα μονοπώλια και την ΕΕ.

Να μη συνειδητοποιήσουν και αγωνιστούν ενάντια στους πραγματικούς υπεύθυνους για το ξεκλήρισμά τους, τα μονοπώλια, τις μεγάλες βιομηχανίες και τις αλυσίδες Super Market που εμπορεύονται τα προϊόντα τους, ελέγχουν τις εισαγωγές. Αυτά τα μονοπώλια αξιοποιούν τα όπλα που τους παρέχει η ΕΕ με την ΚΑΠ σε βάρος και της φτωχής αγροτιάς και των εργαζομένων - καταναλωτών.

Αυτή η κατάσταση αναδεικνύει την ανάγκη άλλου δρόμου ανάπτυξης. Η χώρα έχει όλες τις προϋποθέσεις να καλύψει με επάρκεια, ασφάλεια και φθηνά, τις διατροφικές ανάγκες του λαού σε αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα καθώς και τις ανάγκες της βιομηχανίας.

Ότι αυτό δεν γίνεται καταδεικνύει πόσο είναι ώριμη και επιτακτική ανάγκη να υπάρξει κεντρικός πανεθνικός σχεδιασμός. Αυτό απαιτεί να γίνουν κοινωνική λαϊκή περιουσία όλες οι επιχειρήσεις, ο φυσικός και ορυκτός πλούτος  και να δημιουργηθούν παραγωγικοί συνεταιρισμοί της μικρής και μεσαίας αγροτιάς.

Το μεγαλοεμπόριο και οι εισαγωγές να είναι αποκλειστική υπόθεση του κράτους. Αυτό σημαίνει αποδέσμευση της χώρας από την ΕΕ με λαϊκή εξουσία. Η συσπείρωση με το ΚΚΕ είναι μονόδρομος για να γίνει ο λαός κυρίαρχος στον τόπο του και να απολαμβάνει τον πλούτο που ο ίδιος παράγει".

12 σχόλια:

  1. Άραγε υπάρχει κάτι που να συμφωνούν αυτοί;
    Καταντάει γραφικό πλέων, ότι και να γίνετε αυτοί θα γκρινιάζουν.
    Τι γνωρίζουν αυτοί άραγε από τις απαιτήσεις και τις ανάγκες του λαού, μόνο το σινάφι τους ακούν και υποστηρίζουν.
    Η πολιτική τους πρόταση έχει πεθάνει εδώ και πολύ καιρό, όπως έχει πεθάνει και ο μεγάλος τους αντίπαλος ο καπιταλισμός μόνο που οι τραπεζίτες τον κρατούν ακόμα στη ζωή με ενέσεις και φάρμακα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σίγουρα αποπροσανατολιστικος ο τίτλος γιατί ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φίλε kostaw,εσύ καταλαβαίνεις κάτι διαφορετικό από την ανακοίνωση του ΚΚΕ;Αν ναι, τότε θα χαρούμε πολύ να φιλοξενήσουμε την άποψή σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλα τρεφοταν ολα τα χρονια με τον δικομματισμο.Τωρα που τελειωνει, προσπαθει καπως να φανει χρησιμο πας και σωσει τιποτα και να ξαναρχισει το ιδιο παιχνιδι.Ο,τι δεν ελεγχει το στηνει στον τοιχο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΥΠΝΑΤΕ.........ΑΠΟ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΡΕΜΑΛΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΔΕΣ.....ΑΥΤΟΙ ΟΛΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ......ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ?????ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.ΤΩΡΑ ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΛΑΘΗ. ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΜΩΡΕ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΓΑ....... ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΟΥΡΓΙΑ......Ε.Χ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Έχει 1 δίκιο το ΚΚΕ σε αυτά που λέει.....οχι σε όλα,αλλά έτσι αποπροσανατολίζεται ο κόσμος και αντί να αντιταχθεί στα μονοπώλεια κτλ με άλλους τρόπους αγώνα πιο επόδυνο για αυτούς,στρέφεται σε μια μορφή που γρήγορα θα ξεφουσκώσει......χωρίς να υπάρχει ουσιαστικό αποτέλεσμα βεβαίως μετά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ειλικρινά δεν πιστεύω αυτό που διάβασαν τα μάτια μου...!!! Ντροπη τους!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Είναι αντίθετοι σ΄ αυτό γιατί δεν προέρχεται από τους ίδιους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. το ΚΚΕ δειχνει τοσο κομπλεξικο ακομα και απεναντι στις πατατες!ΝΤΡΟΠΗ!θα επρεπε να στειλουν αντιπροσωπους του κομματος να διαβασουν την ανακοινωση αυτη στις πλατειες που μοιραζονται οι πατατες!αλλα......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η αριστερά πρέπει να πάψει να είναι γραφική και εκτός τόπου και χρόνου. Μακάρι να κατα-λάβουν οι αριστεροί γρήγορα τα λάθη τους και να κατεβάσουν στις επερχόμενες εκλογές νέα και άφθαρτα πρόσωπα και ένα αξιόπιστο πρόγραμμα διακυβέρνησης. Διαφορετικά ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ έχασαν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Να σας θέσω φίλοι μου ενα ερώτημα;αμα γενικευτεί αυτό το κίνημα έτσι όπως είναι,τί θα γίνει με τα μικρά μανάβικα ας πούμε που υποφέρουν κάθε μέρα....;;;;ο μικροεπαγγελματίας δεν είναι μεσάζωντας!!!το ίδιο και ο χασάπης και ο ψαράς κτλ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. MΑ ΚΑΛΑ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΤΙ.....ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΤΟ ΚΚΕ ΕΥΣΤΑΘΟΥΝ....ΣΚΕΦΤΗΤΕ ΚΑΤΙ ΑΠΛΟ..ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ Κ ΟΙ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΥΣ Κ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΟΡΤΑΤΟΥΣ.ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΤΑΤΑΣ ΚΑΛΟ Κ ΑΓΙΟ ΕΙΝΑΙ...ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ Κ ΟΧΙ ΠΡΙΝ!!!ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠ'ΤΑ ΜΜΕ...ΜΕΧΡΙ Κ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕ....ΑΣΕ ΣΤΟ ΛΑΟ ΝΑ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΙ ΦΘΗΝΟ ΦΑΙ Κ ΠΕΤΑΞΕ ΤΟΥΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ....ΑΣΤΟΝ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΟ ΦΘΗΝΟ ΦΑΙ Κ ΝΑ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ,ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΧΩΡΙΣ ΚΡΑΤΟΣ,ΧΩΡΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ,ΧΩΡΙΣ ΧΩΡΙΣ ΧΩΡΙΣ.....ΚΑΘΗΣΤΕ Κ ΑΣΧΟΛΗΘΗΤΕ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.