Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Τα σημερινά παιδιά προτιμούν να ρωτήσουν το Google παρά τους γονείς τους


Πάνε πλέον οι εποχές όπου οι γονείς νευρίαζαν από τον καταιγισμό ερωτήσεων από τα μικρά παιδιά, καθώς μία έρευνα δείχνει πως τα σημερινά παιδιά δεν μπαίνουν πλέον στον κόπο, καθώς «googlάρουν» τις ερωτήσεις τους...

Τα περισσότερα παιδιά ηλικίας μεταξύ 6-15 ετών, στρέφονται στην δημοφιλή μηχανή αναζήτησης όταν έχουν κάποια απορία, με το 54% να δηλώνει ότι θα ρωτήσει πρώτα το Google και μετά θα στραφεί στους γονείς και τους δασκάλους. Μονάχα το ¼ των παιδιών θα ρωτήσει απευθείας τους γονείς του.

Οι εγκυκλοπαίδειες βρίσκονται στη τελευταία θέση της ζήτησης, καθώς τα περισσότερα σημερινά παιδιά δεν γνωρίζουν καν την ύπαρξή τους.
Το 45% των παιδιών δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ εγκυκλοπαίδεια και το 19% δεν έχει αγγίξει ποτέ στη ζωή του λεξικό.
Όσον αφορά τους δασκάλους, αυτοί φαίνεται ότι δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς ανάμεσα στα παιδιά. Μόνο το 3% των παιδιών ηλικίας 6-15 θα θέσει μια ερώτηση στον εκπαιδευτικό του.

Η έρευνα, η οποία διεξήχθη σε 500 παιδιά, τονίζει την ριζική επανάσταση που έχει επιφέρει η τεχνολογική κυριαρχία στις ζωές των ανηλίκων. Σχεδόν τα μισά από τα παιδιά χρησιμοποιούν το Google τουλάχιστον πέντε φορές την ημέρα.

Ο καθηγητής και διευθυντής του Birmingham Science City σχολίασε τα πορίσματα της έρευνας: «Τα παιδιά μεγαλώνουν σήμερα σε ένα περιβάλλον, όπου η ψηφιακή τεχνολογία είναι αποδεκτή ως πρότυπο, και εμείς θέλαμε να εξετάσουμε τις συνέπειες αυτών των συνθηκών».
«Δεν μας εκπλήσσει το γεγονός ότι τα παιδιά προτιμούν πατήσουν ένα κουμπί στον υπολογιστή, παρά να ρωτήσουν τους γονείς τους. Αυτό φανερώνει την αμεσότητα και την οικειότητα των ανηλίκων με τα νέα τεχνολογικά δεδομένα. Τα παιδιά αποτελούν μια διερευνητική και περίεργη φύση», τονίζει καταληκτικά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.