Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Μην ψωνίζετε με "κλειστά μάτια"

Μέχρι και διπλάσιο κόστος μπορεί να έχει το ίδιο, από άποψη ποσότητας και είδους εδεσμάτων, πασχαλινό τραπέζι για τους καταναλωτές, αν δεν προηγηθεί προσεκτική...
έρευνα αγοράς, καθώς παρατηρούνται μεγάλες αποκλίσεις στις τιμές αναλόγως σημείου πώλησης, όπως προειδοποιεί το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕΠΚΑ).
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τιμοληψία, που πραγματοποίησε το ΚΕΠΚΑ τη Μεγάλη Δευτέρα 9 Απριλίου, ένα πασχαλινό τραπέζι για 8-10 άτομα μπορεί να στοιχίσει φέτος από 75,2 ευρώ μέχρι 155,6 ευρώ, αναλόγως με το αν οι καταναλωτές θα επιλέξουν τα εδέσματα με τις χαμηλότερες ή τις υψηλότερες τιμές αντίστοιχα.
Έτσι, σε σχέση με πέρυσι, το φετινό τραπέζι, με μαγειρίτσα, δύο κύρια πιάτα, ισάριθμες σαλάτες, τσουρέκι, αβγά και φρούτα, υπολογίζεται ότι μπορεί να στοιχίσει από 15,86% φθηνότερα μέχρι 2,33% ακριβότερα, αναλόγως των τιμών.
Η τιμοληψία του ΚΕΠΚΑ επιβεβαιώνει, εξάλλου, την απόφαση των κρεοπωλών να κρατήσουν χαμηλά τις τιμές των αμνοεριφίων, καθώς αυτές δεν ξεπερνούν -ούτε στο ανώτερο άκρο τους- τα 10 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.