Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Ξεκίνησε η δίκη για την απαγωγή Μυλωνά

Άρχισε η δίκη σήμερα για την απαγωγή του πρώην Προέδρου Συνδέσμου Βιομηχάνων Βόρειας Ελλάδας Γιώργου Μυλωνα, μετά από δύο αναβολές. Η πρώτη ήταν τον Φεβρουάριο 2012 και η δεύτερη χθες έπειτα από επισόδιο που έγινε με αριστεριστές που φώναξαν μέσα στο δικαστήρι συνθήματα υπέρ των κατηγορούμενων. Η δίκη ξεκίνησε με ...


την κατάθεση του Μυλωνά και ακολούθησε ο συνήγορος υπεράσπισης του ενός από του 7 κατηγορούμενους, ειδικότερα του Βαγγέλη Χρυσοχοϊδη. Εκεί σταμάτησε η δίκη η οποία θα συνεχιστεί στις 10 Μαΐου 2012. Οι υπόλοιποι 6 κατηγορούμενοι είναι ο Πολύκαρπος Γεωργιάδης, ο Ασημάκης Λαζαρίδης, ο Γιώργος Χαραλαμπίδης –μέλος της συμμορίας, ο πατέρας του Θεόδωρος, η μητέρα του Ειρήνη και η αδερφή του Μαρία. ΚΑΙ φυσικά ο 8ος κατηγορούμενος είναι απών από τη διαδικασία και είναι ο βασικός κατηγορούμενος, εγκέφαλος της απαγωγής, ο περιβόητος δραπέτης Βασίλης Παλαιοκώστας, ο οποίος έφυγε για δεύτερη φορά, «σαν κύριος», με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού, τον Φεβρουάριο του 2009.


Το ιστορικό απαγωγής

Στις 10.30 το βράδυ της 9ης Ιουνίου του 2008, τρεις πάνοπλοι κουκουλοφόροι, οι δύο οπλισμένοι με πιστόλια και ο τρίτος με αυτόματο όπλο, που ήταν κρυμμένοι στο πάρκινγκ της μονοκατοικίας του βιομηχάνου στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης, μόλις είδαν το πολυτελές αυτοκίνητό του Γ. Μυλωνά να φτάνει, πετάχτηκαν μπροστά του και το ακινητοποίησαν.

Με την απειλή των όπλων έβγαλαν έξω τον Γιώργο Μυλωνά και τη σύζυγό του Νέλλη. Το ζευγάρι είχε πάει για φαγητό και, μάλιστα, ο βιομήχανος είχε πει μία ώρα νωρίτερα στον σωματοφύλακά του να φύγει. Με γρήγορες κινήσεις οι κακοποιοί έβαλαν τον επιχειρηματία στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου του και διέφυγαν, ενώ άφησαν τη σύζυγό του ελεύθερη.

Τελικά, ύστερα από δεκατρείς ημέρες διαπραγματεύσεων η κυρία Μυλωνά έβαλε σε έναν σάκο 13 εκατομμύρια ευρώ και τα άφησε σε σημείο που της υπέδειξαν οι απαγωγείς. Λίγες ώρες αργότερα ο βιομήχανος επέστρεψε στο σπίτι του.

Οι αστυνομικές αρχές με τη βοήθεια του σούπερ κοριού υποκλοπών τηλεφωνικών συνδιαλέξεων της ΕΥΠ, αλλά και παρακολουθώντας την προκλητική ζωή που έκαναν οι δράστες της απαγωγής, κατάφεραν δύο μήνες αργότερα, τον Αύγουστο του 2008, να φτάσουν στα ίχνη τους. Επειτα από έφοδο σε μονοκατοικία στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης, οι αστυνομικοί ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με τον Βασίλη Παλαιοκώστα και του πέρασαν χειροπέδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.