Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Οι Σκοπιανοί δεν εκδίδουν στην Ελλάδα τον Ψωμιάδη λόγω... ονομασίας

Το ότι θα δημιουργείτο και διπλωματικό θρίλερ για την έκδοση του Μάκη Ψωμιάδη από τα Σκόπια στην Ελλάδα, δεν το φανταζόμουν ποτέ.
Πέντε μήνες μετά τη σύλληψή του στα Σκόπια, για την υπόθεση των στημένων ποδοσφαιρικών αγώνων, οι Αρχές της γειτονικής χώρας ...


δεν έχουν αποφασίσει ακόμα ποια θα είναι η τύχη του ενώ τα χρονικά περιθώρια για την τύχη του Ψωμιάδη στενεύουν επικίνδυνα.Μην ξεχνάμε πως μέχρι τις 15 Μαΐου θα πρέπει να αποφασίσουν οι Αρχές των Σκοπίων αν θα τον αφήσουν ελεύθερο με ή χωρίς περιοριστικούς όρους ή αν θα παρατείνουν την κράτησή του ή αν θα ικανοποιήσουν έστω στο παρά πέντε το αίτημα της χώρας μας για έκδοση.
Σύμφωνα με την εφημερίδα τα Νέα, οι Σκοπιανοί ζήτησαν να απαλειφθεί από τα έγγραφα με τα στοιχεία της δικογραφίας ο όρος FYROM, γεγονός που σήμανε συναγερμό σε διπλωματικό και δικαστικό επίπεδο. Το εμπόδιο αυτό μπλοκάρει τις όποιες εξελίξεις στην υπόθεση, αν και σε όλες τις προηγούμενες ανταλλαγές κρατουμένων μεταξύ Ελλάδας και Σκοπίων, τα αιτήματα είχαν προχωρήσει χωρίς να αποτελεί τροχοπέδη η ονομασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.