Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Οι τρεις… συνιστώσες της «Ελευθεροτυπίας»

Ουσιαστικά φαίνεται πως, μετά την απορριπτική απόφαση του δικαστηρίου για την υπαγωγή στο άρθρο 99 της εταιρείας Χ.Κ. Τεγόπουλος, δημιουργήθηκε ένας «συνεταιρισμός» εργαζομένων για να εκδώσει την εφημερίδα. Υπάρχει και μια δεύτερη ομάδα που θέλει να βγάλει, και δη άμεσα, μια ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, με την υποστήριξη εκδότη περιοδικών (από τον χώρο της άμυνας και της διπλωματίας). Και υπάρχει και τρίτη ομάδα που προτίθεται να....


 εργαστεί, ακόμη και… δωρεάν, προκειμένου να επανακυκλοφορήσει η εφημερίδα.

Τρεις λοιπόν οι… συνιστώσες της (παλιάς) «Ελευθεροτυπίας» και καθεμιά δείχνει να τραβά τον δικό της δρόμο. Νομοτελειακά, κλήθηκαν όλοι οι εργαζόμενοι σε γενική συνέλευση αύριο, Τετάρτη 30 Μαΐου, στις 13:00 για ενημέρωση και συζήτηση με βάση τις τελευταίες εξελίξεις.

Εκείνο που σίγουρα χάθηκε είναι η υπομονή και η ενότητα…

Για το φύλλο που πρόκειται να βγει η στήλη πληροφορήθηκε ότι θα είναι ημερήσιο και θα το χρηματοδοτήσουν αρχικά οι ίδιοι οι εργαζόμενοι. Επικεφαλής της προσπάθειας αυτής έχουν τεθεί μερικοί από τους πιο παλιούς συντάκτες της εφημερίδας που στοχεύουν στην καθημερινή έκδοση ενός μαχητικού φύλλου που θα προσελκύσει τους παραδοσιακούς αναγνώστες της «Ελευθεροτυπίας». Τα γραφεία της νέας εφημερίδας θα στεγάζονται στο ιστορικό κτίριο της Κολοκοτρώνη (έχει κι αυτό τη σημασία του).

Η συνέλευση θα έχει μια αλλαγή αφού μεσολάβησε η παραίτηση του Μωυσή Λίτση από τη συντακτική επιτροπή. «Όπως γνωρίζετε ήμουν από τους πρώτους που είχα υποστηρίξει με θέρμη την έκδοση απεργιακού φύλλου των εργαζομένων της “Ε” πιστεύοντας ότι ήταν ένα από τα σημαντικότερα όπλα στον αγώνα μας. Λόγω όμως του θέματος που έχει δημιουργηθεί με την προσπάθεια συναδέλφων να βγάλουν δική τους εφημερίδα, ανακοινώνω την παραίτησή μου από τη συντακτική επιτροπή, επιφυλασσόμενος να τοποθετηθώ για όλα τα υπόλοιπα ζητήματα όπως και οι λοιποί συνάδελφοι στις προσεχείς συνελεύσεις» δήλωσε στο ekprosoposeleftherotypias.blogspot.com.

πηγή: soccerplus

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.