Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Πόσο θα κοστίσει μία πιθανή εξόδος της Ελλάδας απο το ευρώ ;


Διαβάστε στο planet-greece τι αποκαλύπτει η έρευνα γαλλικού χρηματοοικονομικού οίκου, σχετικά με το αν και κατά πόσο συμφέρει την Ελλάδα ή την Ευρώπη η έξοδος της χώρας μας από το ευρώ....



Στη Γαλλία δημοσιεύθηκε έρευνα σύμφωνα με την οποία, η πιθανή έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα στοίχιζε στους Γάλλους φορολογούμενους έως και 66,4 δισ. ευρώ και θα πρόσθετε 20 δισ. σε δάνεια που δεν εξυπηρετούνται στις επισφάλειες των γαλλικών τραπεζών.

Εάν η Ελλάδα αποχωρήσει από το ευρώ, το νέο νόμισμά της αναμένεται να υποτιμηθεί σχεδόν αμέσως κατά 50% έναντι του ενιαίου νομίσματος, κάτι που θα σήμαινε ζημίες 19,8 δισ. ευρώ για τις γαλλικές τράπεζες, επισημαίνεται στην έρευνα.

Για να το κάνουμε... πενηνταράκια... Δεν συμφέρει ούτε εμάς, ούτε την Ευρώπη να συμβεί κάτι τέτοιο. Για την ακρίβεια μιλάμε για ένα αφιαλτικό σενάριο. Ωστόσο καλό είναι να μην προκαλούμε άλλο την τύχη μας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.