Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Συνεχίζεται η κατρακύλα του ευρώ

Κοντά σε χαμηλό δύο εβδομάδων παραμένει σήμερα το ευρώ, με τους επενδυτές να εμφανίζονται απαισιόδοξοι αναφορικά με την έκβαση της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, προεξοφλώντας ότι....

δεν θα ληφθούν ουσιαστικές αποφάσεις για την επίλυση της κρίσης χρέους.

Πιέσεις στο κοινοτικό νόμισμα, σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική, ασκούν επίσης η προσφυγή της Ισπανίας και της Κύπρου στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης καθώς και η υποβάθμιση 28 ισπανικών τραπεζών από τον οίκο Moody’s.

«Οι επενδυτές θέλουν να δουν προς ποια κατεύθυνση θα δείξει η έκβαση της Συνόδου. Είναι πολύ ασαφές ποιες συγκεκριμένες συμφωνίες θα μπορέσουν τελικά να συναφθούν», παρατηρεί αναλυτής στην Daiwa Securities.

Το ευρώ παρέμενε νωρίτερα σχεδόν αμετάβλητο στα 1,2515 δολάρια, έχοντας υποχωρήσει τη Δευτέρα μέχρι τα 1,2471 δολάρια, τα χαμηλότερα επίπεδα από τις 12 Ιουνίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.