Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

F.T.: Η Ελλάδα κέρδισε πίστωση χρόνου για την Ευρώπη – Τώρα πρέπει να τη χρησιμοποιήσει

Στο αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών αναφέρονται και σήμερα οι Financial Times τονίζοντας ότι η χώρα κέρδισε πίστωση χρόνου και τώρα θα πρέπει να τη χρησιμοποιήσει. Σύμφωνα με το δημοσίευμα...


 το αποτέλεσμα σημαίνει ότι έχει αποφευχθεί μια «σύρραξη» μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας και πλέον η χώρα θα ζητήσει ένα τροποποιημένο πρόγραμμα λιτότητας.
Μάλιστα κατά την εφημερίδα είναι σαφές ότι η Ελλάδα δεν είναι πλέον στο κέντρο του προβλήματος. Η τύχη του ευρώ θα αποφασιστεί στην Ισπανία και, πάνω απ 'όλα, στην Ιταλία.
Η Ευρώπη θα πρέπει να χρησιμοποιήσει αυτόν τον χρόνο για να αναθεωρήσει την συνολική προσέγγιση της στην κρίση του ευρώ μέσω συνολικών λύσεων.
 «Εάν η Ευρώπη δεν μπορεί να λύσει αυτό το πρόβλημα πιέζοντας προς την πολιτική ένωση, πρέπει να σκεφτούμε σοβαρά  να πάει προς τα πίσω - και να επιστρέψει στα εθνικά νομίσματα» γράφουν οι Financial Times και προσθέτουν ότι προς το παρόν,  οι Ευρωπαίοι ηγέτες είναι ήσυχοι και επικεντρώνονται στο κακό τη στιγμή που αυτό το πρόβλημα πρέπει να αντιμετωπιστεί. Η
«Η ΕΕ έχει τα χρήματα για να κρατήσει την Ελλάδα στο ενιαίο νόμισμα, αν θέλει. Αντίθετα, εάν τη Ισπανία και η Ιταλία δεν είναι σε θέση να κάνουν τη χρηματοδότηση μέσω των αγορών, η ΕΕ δεν μπορεί να συγκεντρώσει σε ένα ταμείο διάσωσης αρκετά μεγάλη δύναμη για να τους σώσει. Στο σημείο αυτό, η διάλυση της ζώνης του ευρώ γίνεται πιθανή» αναφέρουν.
Κατά την εφημερίδα το γεγονός ότι η απόδοση των ισπανικών ομολόγων στην πραγματικότητα αυξήθηκε μετά το σχέδιο διάσωσης των 100 δισ. ευρώ δείχνει ότι οι επενδυτές ανησυχούν. «Οι επενδυτές φαίνεται να έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι, αν η Ισπανία δεν μπορεί να δανειστεί άμεσα για τη διάσωση των τραπεζών της, είναι κοντά στο να χάσει την πρόσβαση στις αγορές εντελώς.
Αυτό αυξάνει την προοπτική η Ισπανία να χρειαστεί μια διάσωση που θα κόστιζε 500 δισ. ευρώ, δηλαδή όλο το τείχος προστασίας της Ευρώπης».
 
πηγή:24h.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.