Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Independent: Η Ελλάδα πληρώνει τα σπασμένα ενός ανόητου σχεδίου

Με ένα άρθρο παρηγοριάς και συμπόνοιας στην Ελλάδα, επιστρέφει η βρετανική εφημερίδα..."Independent". Η τοποθέτηση του αγγλικού εντύπου είναι σαφής:


"Στο κατώφλι μας έχουμε μια χώρα που πληρώνει το τίμημα ενός ανόητου οικονομικού προγράμματος. Τι χρωστάμε στην Ελλάδα;

Συμπάθεια, αλληλεγγύη, αλλά και μια συγγνώμη, αν ήσασταν υπέρ του ευρώ. Τι χρωστάμε στον ελληνικό λαό; Συμπόνια, αλληλεγγύη και υποστήριξη και μία συγνώμη επίσης, εάν κάνουμε εκστρατείες υπέρ του ευρώ. Ακριβώς στο κατώφλι μας στην Ευρώπη η χώρα που γέννησε την ήπειρο πληρώνει το τίμημα του πιο ηλίθιου οικονομικού πειράματος στη σύγχρονη ιστορία" αναφέρει το δημοσίευμα περιγράφοντας το ελληνικό μαρτύριο της ύφεσης τα τελευταία 5 χρόνια, συμπεριλαμβάνοντας την κατάσταση των ζητιάνων, αλλά και την αυτοκτονία του 77χρονου συνταξιούχου στο Σύνταγμα.

Η βρετανική εφημερίδα καταπιάνεται και με τη στάση που θα κρατήσει η Γερμανίδα καγκελάριος, μιας και υπάρχει μια πρόθεση για ρύθμιση των όρων, ώστε η συμφωνία να μην καταλήξει στα σκουπίδια με τη Νέα Δημοκρατία στην εξουσία.

πηγή:thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.