Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Οι νέες τοποθετήσεις στις Πρεσβείες της Ελλάδας


Ανώτατο Υπηρεσιακό Συμβούλιο χθες στο ΥΠΕΞ για να αποφασιστούν οι μετακινήσεις πρέσβεων σε σημαντικά πόστα: στην Ουάσιγκτον, στην Αγκυρα και στο Λονδίνο...



Θυμίζω ότι στην Ουάσιγκτον έληξε η θητεία του πρεσβευτή Βασίλη Κασκαρέλη, ο οποίος επιστρέφει για να αναλάβει καθήκοντα γενικού γραμματέα του ΥΠΕΞ. Τη θέση του παίρνει ο πρέσβης Χρήστος Παναγόπουλος, διευθυντής του διπλωματικού γραφείου του υπουργού Εξωτερικών τα τελευταία τρία χρόνια. Ο Παναγόπουλος έχει σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο Ταφτς και έχει θητεύσει, μεταξύ άλλων, στη Λευκωσία, την Αγκυρα, το Βελιγράδι και τη Βοστώνη.

Θέση πρεσβευτή στο Λονδίνο αναλαμβάνει ο πρέσβης Κώστας Μπίκας, μέχρι πρότινος διοικητής της ΕΥΠ, ο οποίος έχει διατελέσει και διευθυντής του ιδιαιτέρου γραφείου του Κάρολου Παπούλια. Στην Αγκυρα, πόστο που έχει χηρέψει από τον περασμένο Μάιο και εκπροσωπείται από επιτετραμμένο, πηγαίνει ο πρέσβης Θεμιστοκλής Δεμίρης, με μεγάλη εμπειρία στα ευρωπαϊκά (ήταν μόνιμος αντιπρόσωπος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Υπηρεσίας και Ασφάλειας στη ΜΕΑ Βρυξελλών).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.