Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Ποιός εφηύρε το πιρούνι ?

Η ιδέα της χρησιμοποίησης του πιρουνιού για τις ενισχύσεις στην κατανάλωση ήταν προφανώς εύρημα από το Βυζάντιο στην Ελλάδα το 1100 μ.Χ. και ταξίδεψε στη βόρεια Ιταλία και τη Γαλλία....

Ωστόσο, αρκετές πηγές πιστεύουν στην Αικατερίνη των Μεδίκων για την εύρεση του πιρουνιού, όπως έφερε μαζί της μερικά από το δικαστήριο της Γαλλίας, όταν παντρεύτηκε τον βασιλιά Henry II. 

Πριν από αυτό όμως, ο Domenico Selvo, Doge της Βενετίας, παντρεύτηκε μια Ελληνίδα πριγκίπισσα που εισήγαγε την πρακτική του φαγητού με ένα πιρούνι στην αυλή του τον 11ο αιώνα. Φαίνεται δίκαιο να πιστώσει τους Ιταλούς όμως το εύρημα αυτό. 

Andy Hayler (reproduced with permission of copyright holder Andy Hayler) 

Μετάφραση: Γιάννης Πλατής

Στο Nooz Gourmet μας απασχολούν τα πάντα που έχουν να κάνουν με το καλό φαγητό και.. σίγουρα το φαγητό που τρώγεται χωρίς πιρούνι μόνο καλό δεν είναι! 

Πολύ χρήσιμο το πιρούνι αλλά επίσης χρήσιμη για μας στο Nooz Gourmet είναι και η συμμετοχή των αναγνωστών μας έτσι ώστε να γινόμαστε συνεχώς καλύτεροι.

Ενδιαφέρομαι να γνωρίζω ποιοί με διαβάζουν άρα ποιό είναι το κοινό, μα πάνω απ’όλα θέλω να ξέρω τί πιστεύουν οι αναγνώστες για αυτά που γράφονται, και χαίρομαι πολύ να λαμβάνω ιδέες, προτάσεις για μελλοντικά θέματα, άρθρα αναγνωστών όπως και να σας προσφέρω τις συμβουλές μου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.