Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

ΜΠΑΡΌΖΟ: Φλερτάρουν με την ιδέα βόρειου και νότιου ευρώ!

Σχέδιο εκτάκτου ανάγκης, με πλάνο 40 ημερών για πλήρη αναστροφή του κλίματος από τον Αντώνη Σαμαρά, τη στιγμή που ο Μπαρόζο εξομολογήθηκε στον Έλληνα Πρωθυπουργό για το σχέδιο της Γερμανίας και των "δικών της" χωρών για τη δημιουργία ευρώ βορείων και νοτίων....



Σχέδιο 40 ημερών για την ανάκτηση της αξιοπιστίας της χώρας και τη συνέχιση της χρηματοδότησης από την Ε.Ε. και το ΔΝΤ έχουν εκπονήσει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Βασικός στόχος; Να εξασφαλίσουν κατ’ αρχήν το «πράσινο φως» από την τρόικα. Γι’ αυτό και επιδιώκουν τα μέτρα των 11,6 δισ. να χαρακτηριστούν υλοποιήσιμα, αν και για ένα κρίσιμο κομμάτι τους εκφράζονται διαφωνίες από την πλευρά των δύο άλλων κυβερνητικών εταίρων.

Η κινητικότητα της Ελλάδας πάντως έρχεται ως απάντηση στη δραματική προειδοποίηση που απηύθυνε ο κ. Μπαρόζο, λέγοντας στον κ. Σαμαρά ότι «αυτή τη στιγμή κάποιες χώρες φλερτάρουν με σχέδιο για “βόρειο” και “νότιο” ευρώ».

Ως εκ τούτου, η Ελλάδα όχι μόνον δεν μπορεί να θέσει τώρα επισήμως το αίτημα για επιμήκυνση, αλλά πρέπει να δώσει άμεσα δείγματα γραφής για επαναφορά του προγράμματος εντός τροχιάς. Ο συγκεκριμένος κίνδυνος είναι, εξάλλου, που οδηγεί την Αθήνα στη λήψη των άκρως επώδυνων μέτρων των 11,6 δισ., τα οποία «τρέχει» ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.