Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Βουλιάζει στα χρέη η Καταλονία, ζητάει βοήθεια από Μαδρίτη


Στην ισπανική κυβέρνηση προσφεύγει, μετά από τη Βαλένθια, η δεύτερη μεγαλύτερη - βάσει του ΑΕΠ - περιοχή της Ισπανίας, Καταλονία, προκειμένου να λάβει οικονομική βοήθεια...



Σε ερώτηση που έκανε το βρετανικό δίκτυο BBC για ένα ενδεχόμενο αίτημα της Καταλονίας προς την ισπανική κυβέρνηση για οικονομική βοήθεια, ο κ. Αντρέου Μας-Κόλελ απάντησε: «Ναι. Η σημερινή κατάσταση είναι ότι η Καταλονία δεν διαθέτει άλλη τράπεζα πέραν της ισπανικής κυβέρνησης». «Αυτή είναι η ζωή. Όλος ο κόσμος γνωρίζει την κατάσταση στις αγορές. Έχουμε φορολογούμενους στην Ισπανία και είναι φυσιολογικό να απευθυνόμαστε στις υπηρεσίες του ισπανικού υπουργείου Οικονομικών», κατέληξε.

«Η Καταλονία δεν έχει αποφασίσει αν θα ζητήσει οικονομική βοήθεια από την ισπανική κυβέρνηση, μολονότι αυτή είναι μία επιλογή που θα μελετηθεί», καθώς η περιοχή αντιμετωπίζει ισχυρές πιέσεις ρευστότητας εδώ και έναν χρόνο, δήλωσε, ωστόσο, στο Γαλλικό Πρακτορείο, ο εκπρόσωπός της.

«Οι αγορές πρόκειται να κλείσουν για τις ισπανικές περιοχές και μελετάμε τους όρους του ταμείου περιφερειακής ρευστότητας», το οποίο δημιουργήθηκε από τη Μαδρίτη, αλλά «αυτό δεν έχει αποφασιστεί», δήλωσε η εκπρόσωπος, αντιδρώντας στις δηλώσεις που έκανε νωρίτερα ο υπεύθυνος για την οικονομία της κυβέρνησης της Καταλονίας, κ. Αντρέου Μας-Κόλελ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.