Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

Η Αυστραλία ανοίγει διάπλατα την αγκαλιά της στους Έλληνες [ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ]

Η Αυστραλία ανοίγει την πόρτα σε 800.000 μετανάστες, προκειμένου να ενισχύσουν τους ρυθμούς ανάπτυξης της χώρας. Την ίδια ώρα, σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι συζητήσεις για την έκδοση δωδεκάμηνης τουριστικής βίζας σε Έλληνες, με το δικαίωμα εργασίας! Όλες οι λεπτομέρειες στο planet-greece...



Αρχίζουν οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Αυστραλία και την Ελλάδα προκειμένου να υπάρξει διακρατική συμφωνία στο θέμα έκδοσης τουριστικής βίζας με δικαίωμα εργασίας.

Τη σχετική ανακοίνωση έκανε ο υπουργός Μετανάστευσης και Υπηκοότητας Κρις Μπόουεν τονίζοντας πως οι δύο χώρες έχουν μία δυνατή και πλούσια σχέση που βασίζεται στους σταθερούς δεσμούς των δύο λαών.

Η συμφωνία για την τουριστική βίζα με δικαίωμα εργασίας αναγνωρίζει την δυναμική αυτών των σχέσεων και θα εμπλουτίσει τους πολιτιστικούς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών, είπε ο υπουργός.

Ετσι, η διακρατική συμφωνία θα προβλέπει τη δυνατότητα σε νέους από την Ελλάδα και την Αυστραλία να επισκέπτονται και να έχουν παρατεταμένη παραμονή στη μία ή στην άλλη χώρα.

Η παραμονή αυτή θα είναι μέχρι 12 μήνες και οι ενδιαφερόμενοι στο διάστημα αυτό θα έχουν δικαίωμα εργασίας και φοίτησης. Πάντως, θα υπάρξει πλαφόν στον αριθμό έκδοσης τέτοιας βίζας.

Σύμφωνα με τον υπουργό Μετανάστευσης, η συμφωνία πρέπει να έχει αμοιβαία οφέλη και να συμφωνήσουν οι δύο κυβερνήσεις καθώς οι σχετικές συζητήσεις μπορεί να είναι χρονοβόρες προκειμένου αυτή να οριστικοποιηθεί και να υλοποιηθεί.

Πρόκειται για μεγάλο βήμα, συνέχισε ο κ. Μπόουεν, και γι αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω τα μέλη του κοινοβουλίου, τους εκπροσώπους της κοινότητας και των οργανισμών σε όλη τη χώρα, οι οποίοι συζήτησαν μαζί μου το ενδεχόμενο σύναψης μιας τέτοιας συμφωνίας.

Η Αυστραλία έχει ήδη προχωρήσει σε διακρατική συμφωνία έκδοσης τουριστικής βίζας με δικαίωμα εργασίας με την Αργεντινή, Μπαγκλαντές, Χιλή, Μαλαισία,Ινδονησία,Παπούα Νέα Γουϊνέα, Ταϊλάνδη, Τουρκία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

800.000 νέες θέσεις εργασίας!

Η Αυστραλία θα πρέπει, μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, να βρει άλλους 800.000 εργάτες, προκειμένου να εξασφαλίσει τη συνέχιση της ανάπτυξης σε τομείς όπως η παροχή υπηρεσιών και η εξορυκτική βιομηχανία, όπου απαιτείται ειδικευμένο προσωπικό.

Σχετική ανάλυση που εκπόνησε αρμόδια υπηρεσία του ομοσπονδιακού υπουργείου Εργασίας «προειδοποιεί» την κυβέρνηση Γκίλαρντ ότι το εργασιακό τοπίο της χώρας αναμένεται να αλλάξει δραματικά, με μείωση των θέσεων εργασίας στη βιομηχανία κατά 85.000 και αύξηση του αριθμού των ειδικευμένων εργατών. Η ανάλυση αυτή κοινοποιήθηκε στους εργοδότες, προκειμένου να λάβουν εγκαίρως τα ενδεδειγμένα μέτρα, ώστε να εξασφαλίσουν ειδικευμένα εργατικά χέρια.

Σύμφωνα με την ανάλυση των ειδικών του υπουργείου Εργασίας, η ζήτηση για ανειδίκευτους εργάτες αναμένεται να αυξηθεί κατά 10.000, κάτι που σημαίνει ότι ο συνολικός αριθμός τους θα αντιπροσωπεύει το 7% των 800.000 εργατών που θα χρειαστεί η χώρα. Από αυτές τις θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν την προσεχή πενταετία, 220.000 θα δημιουργηθούν στο Κουίνσλαντ, 190.000 στη Νέα Νότιο Ουαλία, 180.000 στη Βικτώρια, 150.000 στη Δυτική Αυστραλία και 50.000 στη Νότιο Αυστραλία.

Η ανάλυση στάλθηκε, την προηγούμενη εβδομάδα, στον ομοσπονδιακό υπουργό Εργασίας, Μπιλ Σόρτεν, ο οποίος και αναμένεται να συναντηθεί με εκπροσώπους των εργοδοτών για να συζητήσει τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η οικονομική ανάπτυξη της χώρας. Αναφερόμενος στο θέμα, ο υπουργός Εργασίας είπε ότι αν εξακολουθήσει η ζήτηση ειδικευμένων εργατών, οι τελευταίοι θα μπορούν να επιλέγουν τη δουλειά που επιθυμούν.

Παράλληλα, η κυβέρνηση εξετάζει την εκδοχή να προχωρήσει σε νέα εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, υιοθετώντας την έκθεση Γκόνσκι, στην οποία προτείνεται δαπάνη 5 δισ. δολαρίων Αυστραλίας στο εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας, για να ανταποκριθεί στις νέες απαιτήσεις των καιρών.

*planet-greece, με πληροφορίες από iefimerida, protothema

3 σχόλια:

  1. Μήπως υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες-διευκρινήσεις για τις προϋποθέσεις που απαιτούνται;;;

    Δηλαδή που απευθύνεται κανείς για να ενταχθεί σε ένα τέτοιο project;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε κάνε ένα τηλέφωνο στην πρεσβεία της Αυστραλίας και πες τους τι ακριβως ζητάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Wraia eksigisi! epidi OLOI ma OLOI ta thelou ETOIMA!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.