Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Η Moody's απειλεί την αμερικανική οικονομία - καλπάζει το ευρώ


Προειδοποίηση για το ενδεχόμενο υποβάθμισης της αμερικανικής οικονομίας, που διαθέτει την κορυφαία αξιολόγηση Αaa, απηύθυνε ο οίκος αξιολόγησης Moody's. Η φημολογία και μόνο εκτόξευσε το ευρώ....


Σύμφωνα με τον οίκο Moody's, αυτό θα μπορούσε να συμβεί εάν το Κογκρέσο δεν καταφέρει να συμφωνήσει εντός του 2013 για τον τρόπο με τον οποίο θα σταθεροποιηθεί και κατόπιν θα μειωθεί το δημόσιο χρέος σε σχέση με το ΑΕΠ της χώρας.

Ειδικότερα, εάν δεν επιτευχθεί κάποιου είδους συμφωνία ο Moody's προβλέπει ότι θα μειώσει την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας, πιθανότατα στο Aa1.

Η είδηση εκτόξευσε την ισοτιμία ευρώ - δολαρίου σε υψηλό τριμήνου. Αυτή τη στιγμή,(ώρα 4.41μμ ώρα Ελλάδος) η ισοτιμία διαμορφώνεται στα 1,28290.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.