Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Ρώσοι Πεζοναύτες παρέλασαν στη Λήμνο στέλνοντας το δικό τους μήνυμα στην Άγκυρα

Ποιός είναι ο διακαής πόθος των Ρώσων;

«Διακαής – και διαχρονική - επιθυμία της Ρωσίας είναι η ασφαλής έξοδός της στις «θερμές θάλασσες», όπως είναι το Αιγαίο και υπό το πρίσμα αυτό δεν πρέπει να εκπλήσσεσαι με την στάση της κυβερνήσεως της χώρας μου να στείλει άγημα Πεζοναυτών να παρελάσει στη Λήμνο...

Την έξοδο από τα Στενά των Δαρδανελλίων φράσσουν τρία νησιά: Ίμβρος, Τένεδος και Λήμνος. Τα δύο ανήκουν στην Τουρκία, το τρίτο στην Ελλάδα. Εσύ δηλαδή τι πιστεύεις; Υπήρχε ποτέ περίπτωση οποιαδήποτε Ρωσική κυβέρνηση να υποστηρίξει τουρκικές θέσεις που αν υλοποιηθούν παρέχουν τον απόλυτο έλεγχο της εξόδου των Στενών στην Άγκυρα;»

Η συγκεκριμένη στιχομυθία ανήκει σε φίλο, έγκριτο Ρώσο συνάδελφο, με τον οποίο η ιστοσελίδα μας συνομιλούσε χθες το βράδυ, ζητώντας τη γνώμη του, με αφορμή την χθεσινή παρέλαση αγήματος Ρώσων πεζοναυτών στην Λήμνο και του ισχυρού συμβολικού μηνύματος που είχε η παρουσία ενόπλου τμήματος ξένης χώρας στο συγκεκριμένο νησί.

Θυμίζουμε το γεγονός. Χθες, Ρώσοι πεζοναύτες, του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, παρέλασαν στην ακριτική Λήμνο, μεταφέροντας έτσι εμμέσως πλην σαφώς, το πολύ σημαντικό μήνυμα της Μόσχας προς την Άγκυρα, ότι στο νησί αυτό δικαίως υπάρχουν Ελληνικές δυνάμεις για την αυτοάμυνά του. Αυτό έρχεται σε μία όλως ιδιαιτέρως κρίσιμη εθνικά περιοχή, καθώς για δεύτερη συνεχή φορά, η Ρωσία απέρριψε, «εν τοις πράγμασιν», τις Τουρκικές ΝΟΤΑΜ και NAVTEX, ότι δήθεν η Λήμνος πρέπει να είναι «άοπλη».

Την είδηση αυτή αποκάλυψε η ιστοσελίδα “Defencenet.gr” και αφορμή για τη ρωσική στρατιωτική παρουσία με τον έντονο συμβολισμό της αποτέλεσε η επέτειος της προσωρινής – όπως αποδείχτηκε – απελευθερώσεως του νησιού από πλευράς Ρώσων, το 1772, από τους Οθωμανούς Τούρκους, και η σημερινή κατάθεση στεφάνου από πλευράς τους στο κενοτάφιο των 72 Ρώσων ναυτών που σκοτώθηκαν κατά τη σύγκρουση εκείνη. Οι Ρώσοι Πεζοναύτες, οι οποίοι ανήκουν στο Ρωσικό Ναυτικό, μαζί με μικρό ναυτικό άγημα μεταφέρθηκαν με το αποβατικό πλοίο “ Novocherkassk” (BDK-46), που σήμερα αναχωρεί από το νησί με κατεύθυνση την Πύλο, όπου θα εκπροσωπήσει τη Ρωσία στις επετειακές εκδηλώσεις για τη Ναυμαχία του Ναβαρίνου (12/10/1827), το αποτέλεσμα της οποίας οδήγησε ουσιαστικά στην απελευθέρωση της Ελλάδος.

πηγή: parapolitika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.