Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Βαθαίνει η ύφεση,αυξάνονται οι τιμές.

Διαβάστε τις τρελές ανατιμήσεις των προϊόντων που κάνουν οι κερδοσκόποι,εν μέσω κρίσης.
Την ώρα που οι Έλληνες έχουν «γονατίσει» από τα σκληρά μέτρα, τις περικοπές και την οικονομική κρίση και η αγοραστική δύναμη έχει μειωθεί δραματικά, τα καρτέλ της ακρίβειας συνεχίζουν να δρουν εις βάρος των καταναλωτών και να αυξάνουν τις τιμές ακόμη και στα βασικά προϊόντα. Θεατής παραμένει...


 η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης, η οποία παρά τις εξαγγελίες της δεν έχει καταφέρει να « σπάσει» τα καρτέλ. Το αποτέλεσμα αυτής της αδράνειας είναι την τελευταία διετία να έχουν καταγραφεί αυξήσεις που αγγίζουν ακόμη και το 27,6% σε βασικά προϊόντα στο καλάθι της νοικοκυράς, ενώ ο πληθωρισμός την ίδια περίοδο ήταν 5%.

Σύμφωνα με σχετικά στοιχεία της Eurostat, η Ελλάδα κατέχει την πρώτη θέση στη λίστα της ακρίβειας στα γαλακτοκομικά προϊόντα. Για τη συγκεκριμένη περίπτωση, το υπουργείο Ανάπτυξης σε συνεργασία με τις γαλακτοβιομηχανίες, εξετάζουν το ενδεχόμενο να αυξηθεί η διάρκεια ζωής του φρέσκου από 5 σε 9 ημέρες. Κάτι τέτοιο θα έχει ως συνέπεια να μειωθεί το κόστος επιστροφών που έχουν οι γαλακτοβιομηχανίες και επομένως να μειωθεί η τιμή του.

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, τους πρώτους οκτώ μήνες του έτους η ζάχαρη έχει ανατιμηθεί 14,9% από πέρυσι, τα αναψυκτικά 8,2%, οι χυμοί φρούτων 6,9%, τα αυγά 6,8%, ο καφές 5,9%, τα νωπά φρούτα 5,7%, τα κατεψυγμένα ψάρια 4,5%, το νωπό παστεριωμένο γάλα 4,4%, τα νωπά λαχανικά 4,3%, η μαργαρίνη 4,2%, το γιαούρτι και το βούτυρο 3,2% κ.ο.κ.

Πρόκειται για αυξήσεις πολλαπλάσιες του γενικού δείκτη τιμών, που τον Αύγουστο ήταν 1,72% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.