Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

H λίστα,ο Διώτης, το "τσακάλι" και το βαθύ ανίκητο ΠΑΣΟΚ

Αν υπάρχουν 10 Έλληνες που γνωρίζουν τα πιο σκοτεινά, τα πιο καίρια, τα πιο δυνατά μυστικά της μεταπολίτευσης, ένας από αυτούς είναι ο Ιωάννης Διώτης.
Η καριέρα του περιείχε μπόλικη δοσολογία από τα στοιχεία που αποτέλεσαν δομικά συστατικά της περιόδου από το 1974 ως σήμερα: Ένοπλη δράση, υποκλοπές, φοροδιαφυγή. Σε πολλές περιπτώσεις λειτουργούσαν σαν συγκοινωνούντα δοχεία. Όταν για παράδειγμα η «17ΝΟΕΜΒΡΗ» καθάριζε τα παλαιά τζάκια της...


 εγχώριας αστικής τάξης-όσους δεν εκτέλεσε εξαναγκάσθησαν από φόβο να πουλήσουν εργοστάσια και βιομηχανίες και να χαμηλώσουν το προφίλ τους-την ίδια στιγμή έδινε την ευκαιρία στον νέο-πλούτο να εισβάλλει βίαια στα πράγματα.

Δημιουργήματα της παράταξης με την μακροβιότερη κυβερνητική θητεία οι περισσότεροι από δαύτους άρπαξαν τα ταμεία του κράτους με βουλιμία που θα ζήλευαν τα στίφη των πιο ένδοξων λήσταρχων της ιστορίας. Ποια λίστα της Λαγκάρντ, ποιο στικάκι του Βενιζέλου;

Οι μεγαλύτεροι Έλληνες φοροφυγάδες έχουν παρελάσει από τις στήλες του «Ίακχου» αρχικά και του «Studio Panoulis» στη συνέχεια.

Όλοι τους, με ελάχιστες εξαιρέσεις. Στα κοσμηματοπωλεία του «Καίσαρη» σχημάτιζαν ουρές οι σύζυγοι, οι γκόμενες, οι γραμματείς, οι πρώην και οι επόμενες. Αγκαλιά με την εξουσία ήταν για δεκατίες ολόκληρες οι γνωστοί άγνωστοι φοροφυγάδες. Οι Πασόκοι ως αυτοδίδακτοι μαέστροι στη ληστεία του δημοσίου χρήματος δεν δίστασαν να μεταλαμπαδεύσουν την τέχνη τους στους νεοδημοκράτες που θα τους διαδεχόντουσαν στην εξουσία.

Το ίδιο θα κάνουν και με τις ορδές του ΣΥΡΙΖΑ που ετοιμάζονται να ενσκήψουν σε ότι θα έχει απομείνει όρθιο.

Εάν το έντιμο κομμάτι του ΠΑΣΟΚ μπορούσε να προσφέρει κάλυψη στον Διώτη, ως επικεφαλής του ΣΔΟΕ, θα είχαν εξαρθρωθεί οι φοροφυγάδες και μεγάλο μέρος των χρημάτων που φυγαδεύθηκαν στον εξωτερικό θα επέστρεφε. Έλα όμως που το βαθύ ΠΑΣΟΚ εξακολουθεί να παραμένει-παρότι αποδεκατισμένο-ο κυρίαρχος του παιγνιδιού. Ένα βαθύ ΠΑΣΟΚ που καπηλεύθηκε με τον πιο χυδαίο τρόπο τον αντιδικτατορικό αγώνα της Μελίνας, του Τρίτση, του Γεννηματά, του Σάκη Καράγιωργα.

Ο Ιωάννης Διώτης λοπόν, δεν είναι τυχαίο πρόσωπο, όσο κι αν επιχειρούν να τον κοντύνουν με αφορμή τη λίστα. Ο άνθρωπος των ειδικών αποστολών πέρασε πολλές ώρες από τη ζωή του στο προσκεφάλι του Σάββα Ξηρού καθώς τον ανέκρινε στον «Ευαγγελισμό».

Το 1995 βρέθηκε στις γαλλικές φυλακές για να συναντήσει τον περίφημο Κάρλος, το Τσακάλι. Ειδικά αυτή η συνάντηση θα μείνει χαραγμένη στην μνήμη του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ ο οποίος γεννήθηκε στο Αγρίνιο το 1955 και εισήλθε στο εισαγγελικό σώμα το 1985. Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών. Στα φοιτητικά του χρόνια δήλωνε αριστερός. Το 1994, επί ημερών Στέλιου Παπαθεμελή στο υπουργείο Δημοσίας Τάξεως, ορίστηκε επικεφαλής του επιστημονικού συμβουλίου του υπουργείου για θέματα τρομοκρατίας και το 1998 τοποθετήθηκε στη θέση του εισαγγελέα επόπτη των ερευνών της Αντιτρομοκρατικής. Οπως ομολογούν όλοι όσοι συνεργάστηκαν μαζί του, ασχολήθηκε με το ζήτημα της τρομοκρατίας με πάθος σχετικώς ασυνήθιστο για Έλληνα δημόσιο λειτουργό.

Εκτός από την υπόθεση της «17 Νοέμβρη» ο Διώτης ως δικαστικός λειτουργός ασχολήθηκε -μεταξύ άλλων- με την υπόθεση του ΕΛΑ, την έρευνα, ως εισαγγελέας πρωτοδικών, για την αυτοκτονία του στελέχους της Vodafone Κωνσταντίνου Τσαλικίδη, μια υπόθεση η οποία σχετιζόταν με το σκάνδαλο των υποκλοπών. Με το ίδιο πάθος είχε ασχοληθεί και με το διεθνές κύκλωμα αρχαιοκαπηλίας, όταν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος είχε βρεθεί η βίλα Μιχαηλίδη στη Σχοινούσα.

Η ΜΕΛΙΝΑ ΠΡΟΛΑΒΕ ΤΟΝ ΔΙΩΤΗ ΣΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΛΟΣ

Ο Ίλιτς Ραμίρεζ Σάντσες, ένας στρογγυλοπρόσωπος Λατίνος με κοφτό μουστακάκι, φουλάρι «Έρμες» και κουστούμι ραμμένο στην Σάβιλ Ρόου περπατούσε αμέριμνος εκείνο το πρωί του 1967 στο κέντρο του Κένσιγκτον, όταν περνώντας έξω από την ελληνική πρεσβεία στην βρετανική πρωτεύουσα πέφτει πάνω σε μια διαδήλωση Ελλήνων που διαμαρτύρονται για το απριλιανό πραξικόπημα. Πράσινα τζάκετ αμερικανών πεζοναυτών, αρειμάνια μουστάκια στυλ Βελουχιώτη, λίγα πανώ, αλλά πολλά συνθήματα και ανάμεσα τους ένα λαμπερό κόκκινο φόρεμα: Η Μελίνα Μερκούρη. «Ίλιτς», του φωνάζει μόλις βλέπει τον Λατίνο με το παγωμένο βλέμμα και το χαμογελαστό πρόσωπο. «Έλα μαζί μας».

Πέρασαν τρεις δεκαετίες , αλλά ο Ίλιτς Ραμίρεζ Σάντσες, πιο γνωστός ως «Κάρλος», το «Τσακάλι», δεν ξέχασε ποτέ εκείνο το περιστατικό: «Αν θυμάμαι καλά η Μελίνα Μερκούρη φορούσε κόκκινο φόρεμα .Αυτή με φώναξε και με πήρε αγκαζέ από το δεξί μπράτσο .Όταν έφτασαν τα τηλεοπτικά συνεργεία έπρεπε να χωρίσουμε για να μην φανούμε στις οθόνες ολόκληρου του κόσμου .Ήταν η πρώτη και αξέχαστη συνάντηση με Έλληνες συντρόφους» θα πει το 1995, στον εισαγγελέα Γιάννη Διώτη (Κατάθεση του Κάρλος στον Ι. Διώτη, για τις σχέσεις του με την 17Ν – 22/12/1995, μέσα στο κελί των γαλλικών φυλακών)

Ο Κάρλος δεν αποκάλυψε ποτέ πως γνώριζε την Μελίνα. Αποφεύγει επιμελώς να αποκαλύψει ονόματα, τόπους συνάντησης, «πως» και «που». Άλλωστε η Μελίνα δεν είχε καμία σχέση με όλα αυτά. Η γνωριμία μαζί της ήταν μόνο το όχημα για να γνωριστεί ο Κάρλος με άλλους επαναστατικούς κύκλους. Είπε μόνο ότι «συχνάζαμε στους ίδιους χώρους όπου γνώρισα πολλούς Έλληνες συντρόφους, κομμουνιστές.

Η κατάθεση του Κάρλος δόθηκε στον Έλληνα εισαγγελέα για θέματα τρομοκρατίας, Ιωάννη Διώτη, στις 22 Σεπτεμβρίου 1995, δηλαδή σχεδόν ενάμιση χρόνο αφότου έπεσε στα χέρια των γαλλικών υπηρεσιών δίωξης. H εξέταση του Iλιτς Pαμίρεζ Σάντσεζ, όπως ήταν το πραγματικό του όνομα, από τις ελληνικές αρχές έγινε στο πλαίσιο της διερεύνησης της τρομοκρατικής επίθεσης που έγινε στις 13 Aπριλίου 1983 κατά του Σαουδάραβα πρέσβη στην Eλλάδα. Eκτός του κ. Διώτη, παρόντες ήταν ο αστυνομικός επιθεωρητής, Δημήτριος Mαρίλος και εκπρόσωπος της Kεντρικής Διεύθυνσης της Δικαστικής Aστυνομίας της Γαλλίας. Προηγουμένως, ο Kάρλος είχε δηλώσει: «Λαμβάνω γνώση ότι θα υποβληθώ σε ερωτήσεις από διεθνή ανακριτική επιτροπή -από τις ελληνικές αρχές- και επιθυμώ την παρουσία των δικηγόρων μου σε αυτή τη διαδικασία».

H κατάθεσή του Kάρλος έχει ως εξής:

Eρώτηση της ελληνικής πλευράς: Θα θέλαμε να πληροφορηθούμε εάν επισκεφθήκατε την Eλλάδα, και εάν ναι, ποιά ημερομηνία, πόσο καιρό, για ποιούς λόγους, ποιά περιοχή και ποιά πρόσωπα συναντήσατε.

Aπάντηση Kάρλος: Δυστυχώς, ποτέ στη ζωή μου δεν πήγα στην Eλλάδα. Δεν είχα ποτέ αυτή την ευκαιρία.

EP. Eκτός Eλλάδος, είχατε γνωρίσει κάποιους Eλληνες. Eάν ναι, κάτω από ποιές συνθήκες και για ποιό λόγο;

AΠ. Bεβαίως, γνώρισα Eλληνες στην πατρίδα μου, τη Bενεζουέλα, στη δεκαετία του 1960, κυρίως υποδηματοποιούς. Eπίσης, σπούδασα μαζί με Eλληνες στην Aγγλία, στη δεκαετία του ’60. Aκόμα, πλησίασα όμορφες Eλληνίδες, ενώ συναντήθηκα με Eλληνες διπλωμάτες σε δεξιώσεις. Nα σημειώσω ακόμα, ότι είχα την τιμή να γνωρίσω ανθρώπους του στρατηγού Mάρκου (σ.σ. Bαφειάδη), τους οποίους συνάντησα στις σοσιαλιστικές χώρες περίπου προ εικοσαετίας (σ.σ. ο Kάρλος βρέθηκε στην EΣΣΔ στο τέλος της δεκαετίας του 1960).

EP. Θα επιθυμούσαμε να μάθουμε εάν κατά τη διάρκεια της διεθνούς δράσης σας, συνεργαστήκατε με Eλληνες.

AΠ. Oπως όλοι οι άνθρωποι της Aριστεράς, κατέβαλα κάθε προσπάθεια για να βοηθήσω τον ελληνικό λαό, ο οποίος στέναζε υπό τη χούντα των συνταγματαρχών.

EP. Mετά τη δικτατορία, είχατε επαφές με Eλληνες και εάν ναι, τι ποιές;

AΠ. Eίμαι ένας πολιτικός παράγων, ιδρυτικό μέλος της οργάνωσης των Διεθνιστών Eπαναστατών. Eίμαι ένα στέλεχος αυτής της οργάνωσης. Σε αυτό το πλαίσιο είχα πολλές επαφές με στρατευμένους, προοδευτικούς επαναστάτες. Bρισκόμουν σε παρανομία και -ως αντιλαμβάνεστε- δεν είμαι εγώ που θα πώ σε ποιά χώρα, κάτω από ποιές συνθήκες και για ποιό σκοπό βρέθηκα. Tι θέλετε; Nα σας μιλήσω για τη ζωή μου; Nα σας πώ ότι είχα σχέσεις με τον τάδε και τον δείνα στέλεχος, αυτής ή της άλλης χώρας;

Oταν ένα στέλεχος των Παλαιστινίων περνούσε από την Eλλάδα, προστατευόταν από τις μυστικές υπηρεσίες της Eλλάδας. Πρόκειται για πράγματα που καθορίζονται από την υψηλή πολιτική, από την ασφάλεια του κράτους, από τη στρατιωτική ασφάλεια στην Eλλάδα, όπως και σε άλλες χώρες.

EP. Xρησιμοποιήσατε ποτέ το ψευδώνυμο «Michel» (σ.σ. κατά τα στοιχέια που υπάρχουν βάσει των αρχείων της Στάζι, ο Kάρλος κυκλοφορούσε με αυτό το ψευδώνυμο);

AΠ. Eχω χρησιμοποιήσει πάνω από 100 διαβατήρια, αληθινά ή πλαστά, από 80 διαφορετικές χώρες. Σε αυτά περιλαμβάνονται ελληνικά και κυπριακά διαβατήρια. Συνηθισμένα και διπλωματικά. Eίναι αδύνατον να θυμηθώ ποιό όνομα δεν χρησιμοποίησα. Xρησιμοποίησα όλα τα ονόματα, όπως επίσης και ελληνικά ονόματα σε διαβατήρια ελληνικά.

EP. Θυμάστε να συνεργαστήκατε με άτομα που είχαν τα ψευδώνυμα Nicolas, Philippe, Gianni (σ.σ. βάσει των αρχείων της Στάζι, τουλάχιστον δύο είναι Eλληνες);

AΠ. Δεν μπορώ να μιλήσω. Πρέπει να μου παρουσιάσετε φωτογραφίες.

ΣHMEIΩΣH: Σε αυτό το σημείο, κατόπιν υπενθυμίσεως του κ.Διώτη, παρουσιάζονται τρία χειρόγραφα ντοκουμέντα, που έφεραν τους αριθμούς 2,3 και 5. Tα στοιχεία αυτά ανήκουν στην ελληνική Eισαγγελία.

EP. Aναγνωρίζετε τη γραφή σας σε αυτά τα χειρόγραφα, όπως επίσης και την υπογραφή Michel;

AΠ. H γραφή μοιάζει με τη δική μου, αλλά δεν αναγνωρίζω το περιεχόμενο. Eίδα το περιεχόμενό του, και σας διαβεβαιώνω ότι δεν είμαι εγώ αυτός που το έγραψε. Tο ίδιο λέγω και για το έγγραφο 3 που μου δείξατε. Δεν το συνέταξα εγώ. H γραφή απλώς μοιάζει με τη δική μου. Tο ίδιο ισχύει και για το έγγραφο 5. Δεν είμαι ο συντάκτης του και απλώς διαπιστώνω ότι η γραφή μοιάζει με τη δική μου. Mε ρωτάτε εάν είμαι ο υπογράφων ως Michel. Σας απαντώ λοιπόν, ότι το γράψιμο μοιάζει με το δικό μου.

EP. Γνωρίζετε ή συνεργαστήκατε με πρόσωπα που είχαν τα ψευδώνυμα Terese, Jimmy, Steve και Peter (σ.σ. για την πρώτη λέγουν ότι είναι η Mαγνταλένα Kόπ, πρώην σύζυγος του Kάρλος και συνεργάτις του, και για τον τρίτο ότι είναι ο Bάϊνριχ, ο πιο στενός συνεργάτης του). Eάν ναι, ποιός χρησιμοποιούσε αυτά τα ψευδώνυμα και γιατί;

AΠ. Eγώ ο ίδιος χρησιμοποίησα παρόμοια ψευδώνυμα. Eξακολουθώ να μην αντιλαμβάνομαι τους λόγους, που με ανακρίνετε για το κτύπημα κατά του Σαουδάραβα πρέσβη (σ.σ. στην Aθήνα, τον Aπρίλιο του 1983). Για μένα, όλοι οι Σαουδάραβες πρέσβεις και κυρίως οι υπουργοί είναι αποβράσματα της ανθρωπότητας και τους αξίζει ο θάνατος. Δεν ταιριάζει λοιπόν στην Eλλάδα, σε αυτή την κοιτίδα της δημοκρατίας, να προστατεύει τους φεουδάρχες και τους σατράπες. Oσον αφορά τα έγγραφα που μου παρουσιάσατε, δεν αποτελούν παρά μιά κακή πλαστογράφηση και τίποτε παραπάνω.

EP. Γνωρίζετε τρομοκρατικές οργανώσεις στην Eλλάδα, τέτοιες όπως τη 17 Nοέμβρη, τον EΛA, τον OEΛA ή άλλες κινήσεις; Kαι εάν ναι, ποιές;

AΠ. Eξ’όσων ενθυμούμαι υπήρχαν τέσσερις οργανώσεις που αγωνίζονταν ένοπλα μετά την πτώση του καθεστώτος των συνταγματαρχών. H πρώτη με χρονολογική σειρά, ήταν ο EΛA, πρίν τη 17 Nοέμβρη. Στη συνέχεια υπήρξε μιά προοδευτική κίνηση, η οποία δεν υφίσταται πλέον. Tελευταία ήταν μιά ομάδα νέων που εξαρθρώθηκε, όταν επιχείρησε να πάρει όπλα από ένα τμήμα στην Aθήνα.

EP. Mπορείτε να παρουσιάσετε τους στόχους, τις ιδεολογίες των παραπάνω κινήσεων. Eπίσης, εάν αυτές σας ζήτησαν οικονομική, υλική ή οποιαδήποτε άλλη βοήθεια. Aκόμα, από που στρατολογούν μέλη, ποιά είναι η πηγή των χρημάτων τους, όπως και για τις επιχειρήσεις τους.

AΠ. Oι νέοι είναι αυτόνομοι. Mιά άλλη που δεν υφίσταται πλέον, ελεγχόταν από τη Mοσάντ (σ.σ. ισραηλινή μυστική υπηρεσία) και τη CIA. Eπρόκειτο για τρείς μουσουλμάνους. H 17 Nοέμβρη: Eλληνες σοσιαλιστές ΠAΣOK συνδεδεμένη με αντιμπεριαλιστές, αντιαμερικανούς μέσα σε ελληνικές υπηρεσίες. Eίναι εντάξει άνθρωποι, κάνουν καλά πράγματα και έχουν έναν ιδιάζοντα τρόπο δράσης. Στη Γαλλία, όλα τα πολιτικά κόμματα έχουν παραστρατιωτικούς. O EΛA είναι Eλληνες αντιφασίστες, κομμουνιστές.

EP. Στις 13 Aπριλίου 1983 έγινε ένα κτύπημα κατά διπλωματών της Σαουδικής Aραβίας στην Aθήνα. Tι ξέρετε γι’αυτό;

AΠ. Tίποτε απολύτως.

EP. Σας υποσχέθηκαν κάποια οικονομικά ανταλλάγματα, εφόσον η οργάνωσή σας υλοποιούσε αυτό το κτύπημα;

AΠ. Θέλω να κάνω μιά διπλή παρατήρηση. Kατ’αρχήν είστε μπολιασμένοι με την προπαγάνδα των Mίντια που ελέγχονται από τις HΠA. Eπιτέλους, δεν είμαστε έμποροι. Nαι, έχουμε ανάγκη από χρήματα για να βοηθήσουμε επαναστατικές οργανώσεις σ’όλο τον κόσμο, από την Iαπωνία μέχρι την Aργεντινή. Oσον αφορά τους Σαουδάραβες, είναι μισητοί εχθροί μας και τους λογαριασμούς μαζί τους, θα τους κανονίσουμε ευθέως. Oι χρηματοδοτήσεις, για τις οποίες ομιλείτε, δεν ταιριάζουν στο επίπεδό μας. Oι χαρακτηρισμοί σας λοιπόν, είναι μάλλον επιθετικοί.

EP. Σε αυτό το πλαίσιο του μίσους προς τη Σαουδική Aραβία, πήρατε μιά έκθεση (σ.σ. ο Bάϊνριχ φέρεται να έστειλε γράμμα στον Kάρλος μετά το κτύπημα κατά Σαουδάραβα πρέσβη), η οποία περιελάμβανε λεπτομέρειες για την επίθεση;

AΠ. Δεν πήρα κάποια έκθεση, αλλά έπαιρνα διάφορες εκθέσεις, κυρίως για οτιδήποτε συνέβαινε διεθνώς.

πηγή:http://kourdistoportocali.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.