Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Wall Street Journal:Ο Σαμαράς είναι η ελπίδα της Ελλάδας για να μείνει στο ευρώ.

"Η μεγαλύτερη ελπίδα που έχει η Ελλάδα να μείνει στο ευρώ είναι ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς" αναφέρει σε σημερινό σχόλιο της η Wall Street Journal.
Σύμφωνα...


 με τον συντάκτη, οι μεταρρυθμίσεις που "τρέχει" ο κ. Σαμαράς, είναι η καλύτερη ένδειξη ότι η Ελλάδα θέλει να μείνει στο ευρώ. Μάλιστα, γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στο ότι οι ηγέτες της Ευρώπης δείχνουν να πιστεύουν τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, οι Ευρωπαίοι ηγέτες είναι πρόθυμοι να αποφύγουν το κόστος μιας νέας κρίσης με την Ελλάδα, καθώς προσπαθούν να προστατέψουν το ενιαίο νόμισμα και να αποτρέψουν περαιτέρω αποδυνάμωση κάποιων ήδη εύθραυστων οικονομιών, όπως η Ισπανία και η Ιταλία.

"Ο κ. Σαμαράς θεωρείται δύσκολος και σκληρός. Αυτά τα χαρακτηριστικά όμως, σημαίνουν επίσης ότι έχει τις περισσότερες πιθανότητες να προχωρήσει με τις αλλαγές που χρειάζονται. Είναι το καλύτερο λιμάνι που μπορούμε να βρούμε σε αυτή την καταιγίδα" αναφέρει ανώτερος αξιωματούχος της Κομισιόν στη WSJ.

Η WSJ αναφέρει επίσης ότι "σημαντικό ρόλο έπαιξε και το αιφνιδιαστικά ισχυρό ποσοστό που απέσπασε ο ΣΥΡΙΖΑ, στις εκλογές". "Οι Ευρωπαίοι είδαν τον κίνδυνο του ΣΥΡΙΖΑ και συνειδητοποίησαν ποια θα ήταν η εναλλακτική" δήλωσε σύμβουλος της ελληνικής κυβέρνησης στη WSJ και συμπλήρωσε: "Πριν υπήρχε αδιαμφισβήτητα μία ψυχρή σχέση, αλλά τα πράγματα είναι καλύτερα τώρα".

"Όταν ο κ. Σαμαράς έγινε πρωθυπουργός, η Α. Μέρκελ αποφάσισε να παραμερίσει τις διαφωνίες και να του δώσει μία ευκαιρία να δείξει ότι μπορεί να ανατρέψει την κατάσταση στην Ελλάδα, όπως ένας νέος CEO σε μία εταιρεία" αναφέρει Γερανός αξιωματούχος.

Επισημαίνεται επίσης, ότι τόσο ο κ. Σαμαράς όσο και το επιτελείο του έκαναν καλή εντύπωση κατά την επίσκεψή τους στο Βερολίνο τον Αύγουστο, πείθοντας την Άγκελα Μέρκελ ότι θέλουν σοβαρά να προχωρήσουν σε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

"Παρόλα αυτά, η τρέχουσα πορεία των διαπραγματεύσεων δείχνει ότι υπάρχουν όρια στο πόσα μπορεί να πετύχει κανείς με την καλή θέληση" αναφέρει η WSJ και εξηγεί:

"Στην προσπάθειά του να υπάρξει συμφωνία, ο κ. Σαμαράς τηλεφώνησε στην Α. Μέρκελ. Η καγκελάριος όμως, του είπε ότι πρέπει να καταλήξει πρώτα σε συμφωνία με το κλιμάκιο της τρόικας και όχι να προσπαθεί να τους παρακάμψει".

Πηγή: WSJ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.