Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Στουρνάρας: Πατριωτικό καθήκον να πετύχει η επαναγορά ομολόγων [ΒΙΝΤΕΟ]


«Οι αποφάσεις του Eurogroup μας δίνουν μια ευκαιρία να ξεφύγουμε από την ύφεση» είπε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα της πρόσφατης συνεδρίασης του Eurogroup....



Προειδοποίησε πάντως πως δεν είναι ώρα για πανηγυρισμούς και πως «τώρα αρχίζουν τα δύσκολα» για τη χώρα. Όλες αυτές οι αποφάσεις είναι μια γέφυρα για ένα καλύτερο μέλλον, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στις λεπτομέρειες της συμφωνίας για το ελληνικό χρέος, είπε ότι όλα τα μέτρα που αποφασίστηκαν για τη μείωση του ελληνικού χρέους συμποσούνται σε 20 εκατοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ σε σχέση με την πρόβλεψης βάσης το 2012, ενώ σημείωσε πως η επόμενη δόση θα εκταμιευτεί μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου.

Ερωτηθείς τι θα συμβεί εάν αποτύχει το πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων ο κ. Στουρνάρας διαβεβαίωσε ότι η χρηματοδότησή έχει εξασφαλιστεί και περιέγραψε τον εθελοντικό του χαρακτήρα σημειώνοντας: «Πρέπει να πετύχει. Στόχο δεν θα σας πώ. Πρέπει όμως να πετύχει γιατί ο στόχος αυτός συμβάλει στην μείωση του χρέους. Είναι πατριωτικό καθήκον να πετύχει».

Ο υπουργός Οικονομικών διαβεβαίωσε ότι και τα 10, 6 δισεκατομμύρια του πρώτου τμήματος της δόσης θα διοχετευθούν για τη ρευστότητα της εσωτερικής αγοράς.

Στο εάν η επαναγορά χρέους συνιστά προϋπόθεση για την εκταμίευση της δόσης ο κ. Στουρνάρας δεν θέλησε να τοποθετηθεί αρκούμενος να επαναλάβει: Πρέπει να πετύχει. Τελεία και παύλα, δεν θέλω να υπεισέλθω αν είναι όρος ή όχι».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.