Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Αλλάζουν όλα στο Euro, από την UEFA


Η UEFA προχωρά στο σχεδιασμό για τη φιλοξενία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ποδοσφαίρου σε δώδεκα διαφορετικές χώρες, αρχής γενομένης από τη διοργάνωση του 2020...



Αυτό υπογράμμισε ο πρώην πρόεδρος της γερμανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας και νυν μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της UEFA, Τεό Τσβάντσιγκερ, μιλώντας στην εφημερίδα «Bild».

«Ο Μισέλ Πλατινί μου μίλησε για το σχέδιό του σε μία κατ΄ιδίαν συνάντησή μας, όμως πρώτα χρειάζεται η έγκριση της εκτελεστικής επιτροπής» δήλωσε ο Τσβάντσιγκερ, ο οποίος διευκρίνισε ότι οι αγώνες των αρχικών φάσεων θα διεξάγονται στις έδρες των πιο ισχυρών φιναλίστ (δηλαδή των εθνικών ομάδων που βρίσκονται πιο ψηλά στην ευρωπαϊκή κατάταξη), ενώ οι τελικές φάσεις θα φιλοξενούνται σε μία χώρα.

Ο πρόεδρος της UEFA είχε αποκαλύψει το σχέδιό του στο περιθώριο του Euro 2012. Τότε, είχε αναφέρει ότι αφετηρία της σκέψης του αποτέλεσε το ότι με δεδομένη την αύξηση των φιναλίστ του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος σε 24 (από το 2016), θα είναι δύσκολο για μία ή δύο χώρες να φιλοξενήσουν μια διοργάνωση με τόσους πολλούς αγώνες. Ο Πλατινί, πάντως, είχε προσθέσει ότι ο σχεδιασμός θα προχωρήσει μόνο εφόσον γίνει δεκτό από τις χώρες-μέλη της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας.

Το Euro 2016, το πρώτο με τη συμμετοχή 24 ομάδων, θα διεξαχθεί στη Γαλλία. Για τη διοργάνωση του 2020 υποψηφιότητα έχει θέσει η Τουρκία (η οποία όμως θα αποσυρθεί αν η Κωνσταντινούπολη αναλάβει τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων της ίδιας χρονιάς), ενώ ενδιαφέρον για να συνδιοργανώσουν τους αγώνες έχουν εκδηλώσει οι Σκοτία, Ιρλανδία και Ουαλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.