Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Εσωκομματική αντιπολίτευση στο ΣΥΡΙΖΑ από Λαφαζάνη-Αλαβάνο.

Δυσφορία, αλλά και ενόχληση εκφράζουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για τη χθεσινή παρουσία του Παναγιώτη Λαφαζάνη στο ίδιο τραπέζι με τον Αλέκο Αλαβάνο.
Το μπαράζ συνεντεύξεων του κ. Λαφαζάνη το περασμένο Σαββατοκύριακο, αλλά και απόφασή του να...


 μιλήσει για το βιβλίο του πανεπιστημιακού Γιώργου Ρούση μαζί με τον πρώην πρόεδρο κ. Αλαβάνο επαναφέρει στο προσκήνιο τη συζήτηση που έχει ανοίξει περί των συμμαχιών του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και μιας ιδιότυπης εσωτερικής αντιπολίτευσης μέσα στο ίδιο το κόμμα.

Ιδιαίτερα τη θέση που έχει εκφράσει ο κ. Λαφαζάνης αλλά και η «Αριστερή Πλατφόρμα», ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να στραφεί προς τα «αριστερά» αναζητώντας συμμαχία με το ΚΚΕ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Η διάσταση απόψεων καταγράφεται και στο θέμα του Μνημονίου και της δανειακής σύμβασης, καθώς ο κ. Λαφαζάνης υποστηρίζει ότι «θα ακυρώσουμε μονομερώς τα μνημόνια», ενώ από την άλλη πλευρά η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ μιλά για διαπραγμάτευση και μόνο εάν προκληθεί θα προχωρήσει σε ρήξεις.

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής και υπεύθυνος προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Δραγασάκης, μιλώντας στο Left.gr, επεσήμανε ότι «θα προχωρήσουμε σε μονομερείς ενέργειες μόνο αν προκληθούμε», ενώ έθεσε όλα τα ενδεχόμενα όπως διαπραγμάτευση, ενδεχομένως ρήξη αλλά και έναν έντιμο συμβιβασμό.

Σε ό,τι αφορά την πορεία μετάβασης του ΣΥΡΙΖΑ σε ενιαίο κόμμα, ο κ. Δραγασάκης είπε πως θα πρέπει να απαντήσουμε στο ερώτημα «ενιαίο κόμμα ή ομοσπονδία κομμάτων» επαναλαμβάνοντας τη θέση ότι «ενιαίο κόμμα αποκλείει την ύπαρξη κόμματος μέσα στο κόμμα»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.