Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

Πολλά προβλήματα και καταστροφές, άφησε πίσω της η κακοκαιρία


Το 2012 μας αποχαιρετά με καταιγίδες, βροχές και χιόνια. Χθες, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχτηκε ο Ωρωπός για αρκετές ώρες καθώς πολλά σπίτια πλημμύρισαν και χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ....

 για τον απεγκλωβισμό των ατόμων που βρισκόντουσαν μέσα. Το νερό σε πολλά σπίτια έφτασε το ένα μέτρο.

Ξεπέρασε το ένα μέτρο το νερό που μπήκε σε σπίτια και υπόγεια και στη Νέα Μάκρη, Αττικής. Τα μπαζωμένα ρέματα, που έγιναν οικόπεδα, μετέτρεψαν σε λίμνες αρκετές γειτονιές, ενώ από την ορμή του νερού δεν γλίτωσε ούτε το αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

Στο Σχηματάρι η κατάσταση έγινε επικίνδυνη για επιβάτες δυο αυτοκινήτων οι οποίοι παραλίγο να πνιγούν ζωντανοί, όταν εγκλωβίστηκαν σε χείμαρρο που υπερχείλισε στον παράπλευρο της εθνικής οδού, κοντά στα παλιά διόδια Σχηματαρίου. Χρειάστηκε να στηθεί ολόκληρη επιχείρηση προκειμένου να καταφέρουν να τους απεγκλωβίσουν εγκαίρως. Σύμφωνα με το δήμαρχο Σχηματαρίου οι καταστροφές από την κακοκαιρία στην περιοχή είναι ανυπολόγιστες.

Πολλά τα προβλήματα και στη Λαμία, εξαιτίας της υπερχείλισης του Σπερχειού ποταμού. Πλημμύρισαν καλλιεργήσιμες εκτάσεις αλλά και σπίτια.

Προβλήματα και στα τοπικά διαμερίσματα του Μουζακίου Καρδίτσας προκάλεσαν οι έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών, κυρίως στις περιοχές Μαγούλα, Μαγουλίτσα, Καππά, Φανάρι, Πύργο, Κανάλια, Δρακότρυπα, Οξυά, Βατσουνιά, Πορτή, Παλαιοχώρι και Αγναντερό.
Την ίδια ώρα, σε ύφεση βρίσκονται τα φαινόμενα κακοκαιρίας στη Λάρισας.
Το βράδυ της Κυριακής αποκαταστάθηκε η επικοινωνία στον παραλιακό άξονα του νομού, που και είχε διακοπεί, μεταξύ Αγιοκάμπου και Βελίκας λόγω μεγάλης καταστροφής στο οδόστρωμα.
Σώος βρέθηκε το πρωί στη σπηλιά Κισσάβου από άνδρες της ΕΜΑΚ 40χρονος άνδρας, ο οποίος αγνοείτο από χθες.
Τέλος, προβλήματα έχουμε και από τις χιονοπτώσεις, με την Τροχαία να αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε τμήματα επαρχιακών δρόμων: από τα Γρεβενά προς τη Σαμαρίνα, τη Βασιλίτσα, το Περιβόλι και το Μέτσοβο, ενώ το ίδιο ισχύει και για τμήματα στις επαρχιακές οδούς από την Καστοριά προς τη Φλώρινα, μέσω Βιτσίου και προς Ιωάννινα, μέσω Νεστορίου.

Κλειστά για τα οχήματα παραμένουν τα τρία χιλιόμετρα της επαρχιακής οδού Καστοριάς - Φλώρινας από το 25ο ως το 28ο χιλ. στο Βίτσι, λόγω ισχυρών ανέμων που μεταφέρουν όγκους χιονιού στο οδόστρωμα.

Αλυσίδες χρειάζονται και στα ορεινά της Καρδίτσας στη θέση Τύμπανο της εθνικής οδού Καρδίτσας – Άρτας από το 44ο ως το 52ο χλμ. και σε τμήμα του δρόμου στην επαρχιακή οδό Μουζακίου προς την Ανατολική Αργιθέα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.