Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Δημσοκόπηση MRB:Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ με πρωθυπουργό Σαμαρά

Στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με τις εξαμηνιαίες τάσεις της MRB, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με ποσοστό 22,1%, ενώ η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει...


 ποσοστό 20,1%. Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται η Χρυσή Αυγή με 9,3% και ακολουθούν: ΠΑΣΟΚ (6%), Ανεξάρτητοι Ελληνες (5,5%), Δημοκρατική Αριστερά (4,4%), ΚΚΕ (4,2%) και Οικολόγοι Πράσινοι (2,4%). Άλλο κόμμα απαντά το 3,1%, Λευκό το 1,1%, Άκυρο το 6,3%, ενώ αδιευκρίνιστη είναι η ψήφος για το 22,9% των ερωτηθέντων.




Στην εκτίμηση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ διευρύνει τη διαφορά και προηγείται με ποσοστό 28,7%, ακολουθούν η Νέα Δημοκρατία με 26,1%, η Χρυσή Αυγή με 12,1%, το ΠΑΣΟΚ με 7,8%, οι Ανεξάρτητοι Ελληνες με 7,1%, η Δημοκρατική Αριστερά 5,7%, το ΚΚΕ 5,4%, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 3,1% και Άλλο Κόμμα 4%.



Στην παράσταση νίκης, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 46,2% ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία με 29,5%, Κανένα Κόμμα με 14,9%, Άλλο Κόμμα με 5,9%, ενώ υπάρχει κι ένα ποσοστό της τάξης του 3,5% που απάντησε «Δεν ξέρω, δεν απαντώ».



Στην κάρτα που αφορά το ερώτημα για την υποστήριξη σε κόμμα που ψηφίζω: γιατί με εκφράζει ή γιατί δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική, το 48,6% απάντησε: «υποστηρίζω την πολιτική του κόμματος που στηρίζω με σκεπτικισμό γιατί δεν με εκφράζει απόλυτα αλλά πιστεύω ότι δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική», το 35,6% απάντησε: «υποστηρίζω με θέρμη την πολιτική του κόμματος το οποίο στηρίζω γιατί πραγματικά με εκφράζει», ενώ υπάρχει και ποσοστό 15,8% που απάντησε: «Δεν ξέρω, δεν απαντώ».



Στο ερώτημα ποιος από τους δύο, Αντώνης Σαμαράς και Αλέξης Τσίπρας, θεωρείται ότι θα ήταν καταλληλότερος για πρωθυπουργός της χώρας, ο κ. Σαμαράς συγκεντρώνει ποσοστό 34,8% και ο κ. Τσίπρας, 31,1%, ενώ 33,6% απαντούν κανένας από τους δύο.



Στην κάρτα που αφορά στην εικόνα των πολιτικών αρχηγών και τις θετικές και τις αρνητικές κρίσεις, το 25,2% της ευνοϊκής γνώμης συγκεντρώνει ο Αλέξης Τσίπρας και ακολουθούν ο Αντώνης Σαμαράς με 21%, ο Φώτης Κουβέλης με 17,9%, ο Ευάγγελος Βενιζέλος με 12,9%, ο Πάνος Καμμένος με 12,5%, ο Νίκος Μιχαλολιάκος με 9,2% και η Αλέκα Παπαρήγα με 7,6%.



Διαβάστε τι απαντούν οι πολίτες στο ερώτημα ποιο κυβερνητικό σχήμα -η Νέα Δημοκρατία με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά ή ο ΣΥΡΙΖΑ με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα- μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα της χώρας.












Στο ερώτημα ποιο από τα δύο μεγάλα κόμματα, η Νέα Δημοκρατία ή ο ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα του τόπου, το κόμμα της Συγγρού προηγείται με διαφορά 0,1%, συγκεντρώνοντας ποσοστό 18,4%, έναντι 18,3% του ΣΥΡΙΖΑ. Το 52,7% απαντά κανένα κόμμα.



πηγή: Real.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.