Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Οι ιστορίες πίσω από τις ιδέες που απέφεραν δισεκατομμύρια


Παρακάτω σας παρουσιάζουμε την ιστορία πίσω από τις ιδέες των προαναφερθέντων προϊόντων, με τους εφευρέτες τους να κατορθώνουν...χρησιμοποιώντας την εφευρετικότητά τους, να κερδίσουν εκατομμύρια δολάρια και οι εταιρίες τους να γίνουν μερικές από τις πιο γνωστές σε όλο τον κόσμο.



Kellogg’s Corn Flakes

Εφευρέτες: Τζον και Γουίλ Κέλογκ

Έμπνευση: Τα αδέρφια είχαν αφήσει καταλάθος ένα μπολ με βρασμένο σιτάρι στο φούρνο για πολλές μέρες, με αποτέλεσμα όταν το βγάλουν να έχει δημιουργηθεί ένα μουχλιασμένο μείγμα, με το προϊόν ωστόσο να είναι στεγνό και παχύ. Τα αδέρφια εξάλειψαν τη μούχλα και έτσι δημιούργησαν τα δημητριακά.



Kleenex

Εφευρέτης: Kimberly-Clark Company

Έμπνευση: Η εταιρία χρησιμοποιούσε ρυτιδωμένα βάτα για το πρώτο της προϊόν, το Kotex. Οι παραγωγοί άλλαξαν το μείγμα των προϊόντων και χρησιμοποίησαν διαφορετικούς πολτούς, δημιουργώντας έτσι ένα μια πιο απαλή επιφάνεια στο χαρτί τους, ανακαλύπτοντας με τον τρόπο αυτό τα μαντηλάκια Kleenex.



Spanx

Εφευρέτης: Σάρα Μπλέικλι

Έμπνευση: Ένα βράδυ που η Σάρα Μπλέικλι ήθελε να βγει έξω, έκοψε το κάτω μέρος του καλσόν της και το φόρεσε μέχρι τη μέση της, προκειμένου να εξαλείψει τα «ψωμάκια» στους γλουτούς της, ανακαλύπτοντας με τον τρόπο αυτό τα διαδεδομένα πλέον εσώρουχα Spanx.



Αυτοκόλλητα χαρτάκια Post-It

Εφευρέτης: Art Fry

Έμπνευση: Εκνευρισμένος από τη χρήση των μεγάλων σημειωματάριων που χρησιμοποιούνταν την εποχή, ο εφευρέτης αποφάσισε να προσθέσει κόλλα στο πίσω μέρος των μικρών κίτρινων χαρτιών, ανακαλύπτοντας με τον τρόπο αυτό τα πολύ εύχρηστα Post-It.



Τσιρότα

Εφευρέτης: Ερλ Ντίκινσον

Έμπνευση: Η γυναίκα του Ερλ, Τζόσεφιν Ντίκινσον, συνήθιζε να κόβει τα δάχτυλά της ενώ προετοίμαζε φαγητό στην κουζίνα. Ο Ερλ είχε την πολύ απλή ιδέα να εφεύρει κάτι που θα κολλούσε στην επιφάνεια της πληγής και θα την προστάτευε αποτελεσματικά.



Slinky

Εφευρέτης: Ρίτσαρντ Τζόουνς

Έμπνευση: Ο Τζόουνς δούλευε με ελατήρια, όταν ένα από αυτά έπεσε στο έδαφος και άρχισε να χοροπηδάει σε ολόκληρο το δωμάτιο. Έτσι, «γεννήθηκε» το Slinky.



Under Armour

Εφευρέτης: Κέβιν Πλανκ

Έμπνευση: Παρατηρώντας πως οι βαμβακερές μπλούζες που φορούσε αυτός και οι συμπαίκτες του κάτω από τις στολές ράγκμπι ήταν συνέχεια γεμάτες ιδρώτα, σκέφτηκε πως έπρεπε να υπάρξει ένα καλύτερο υλικό ένδυσης για τις ανάγκες των αθλητών.



Φρίσμπι

Εφευρέτης: Γουόλτερ Φρέντερικ Μόρισον

Έμπνευση: Ο Γουόλτερ και η κοπέλα του έπαιζαν μια μέρα με ένα μεταλλικό καπάκι κατσαρόλας, πετώντας το ο ένας στον άλλον, στην πίσω αυλή του σπιτιού τους, προκειμένου να περάσουν την ώρα τους.



Crocs

Εφευρέτες: Σκοτ Σίμανς, Τζορτζ Μπόεντεκερ Τζ., Λίντον Χάνσον

Έμπνευση: Οι τρεις τους ανακάλυψαν ένα ιδιόκτητο πλαστικό που ήταν αδιάβροχο και ανθεκτικό στα βακτηρίδια, γνωστό ως «croslite». Το υλικό αυτό χρησιμοποιήθηκε για την παρασκευή παπουτσιών που συνηθίζονταν να φοριούνται σε Ευρωπαϊκά σπα, ενώ στη συνέχεια ο Σίμανς τα προώθησε ως παπούτσια για βαρκάδες.



Velcro

Εφευρέτης: Τζορτζ ντε Μέστραλ

Έμπνευση: Ο εφευρέτης του αυτοκόλλητου Velcro είχε βαρεθεί να αφαιρεί κομματάκια από ξάνθιο (αγκαθωτό φυτό) από το τρίχωμα του σκύλου του και από τη ζακέτα του. Έτσι, έβαλε ένα κομμάτι του φυτού κάτω από το μικροσκόπιο για να ανακαλύψει τα μυστικά πίσω από την κολλητική του ουσία. Ανακάλυψε βελούδο (velours) και άγκιστρα (crochets). Πήρε τις πρώτες συλλαβές από τις δύο λέξεις και δημιούργησε το υλικό που ονόμασε Velcro.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.