Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Πολιτικές διαστάσεις παίρνει η επίθεση στις Σκουριές

Πολιτικές διαστάσεις τείνει να πάρει η χθεσινή επίθεση στις εγκαταστάσεις της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός στην Χαλκιδική μετά την εμπλοκή στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στην υπόθεση από τους φύλακες των εγκαταστάσεων. Συγκεκριμένα ένας από τους φύλακες των εγκαταστάσεων στις Σκουριές, στην κατάθεσή του, κατονόμασε...


 ως ηθικούς αυτουργούς της επίθεσης τρία πρόσωπα υποστηρίζοντας μάλιστα ότι ένας από αυτούς είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι «είναι παρών σε κάθε διαδήλωση κατά της εταιρείας».

Ο υπάλληλος της εταιρείας υπέδειξε ως ηθικούς αυτουργούς τους Αποστόλη Παπαγεωργίου, Λάζαρο Τόσκα (είναι ο 54χρονος που συνελήφθη και οδηγείται αυτή την ώρα στον Πολύγυρο) και Μαρία Καδόγλου, επειδή «συμμετείχαν σε διαδηλώσεις», «καλούν σε διαμαρτυρίες κατά της εταιρείας» και της «μεταλλευτική δραστηριότητας».

Ο Λάζαρος Τόσκας, είναι ένας πολιτικός μηχανικός 54 ετών. Ζει στη Μεγάλη Παναγία, το πιο κοντινό χωριό στην εκμετάλλευση των Σκουριών. Είναι ένας από τους ηγέτες του κινήματος που αντιτίθεται στο σχέδιο και κατά τους τελευταίους μήνες έχει πρωταγωνιστήσει σε πολλές δράσεις διαμαρτυρίας.

Στις τελευταίες δημοτικές εκλογές ο κ. Τόσκας μετείχε ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο τοπικό ψηφοδέλτιο που υποστηριζόταν από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Παρέμβαση έκανε και το site του ΣΥΡΙΖΑ που αναφέρει ότι έγινε «καθ” υπόδειξη δίωξη ανθρώπων επειδή συμμετείχαν σε διαδηλώσεις κατά των μεταλλείων!».

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα: «Απορίας άξιον βέβαια είναι πώς ένας απλός υπάλληλος σπεύδει να κατονομάσει τρία συγκεκριμένα άτομα ως ηθικούς αυτουργούς, ανάμεσά τους και ένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, λίγες ώρες μετά την επίθεση… Να σημειώσουμε πως σε στοχοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτών του, προέβη χτες και ο γνωστός πρώην υπουργός Χρ. Πάχτας, ως δήμαρχος Αριστοτέλη – το απόσπασμα από το σημερινό Εθνος: Για ένα σοβαρό γεγονός που έρχεται να προστεθεί σε άλλες επιθέσεις που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα από ακραία στοιχεία, που είναι μεταφερόμενα στ ην περιοχή, έκανε λόγο μιλώντας στο «Εθνος» ο δήμαρχος Αριστοτέλη Χρήστος Πάχτας, ο οποίος επέρριψε ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «όλα αυτά γίνονται με την ανοχή μιας πολιτικής δύναμης, του ΣΥΡΙΖΑ». Ανέφερε ακόμη ότι βουλευτές του πραγματοποιούν συχνές επισκέψεις στην περιοχή και πρωτοστατούν στις αντιδράσεις, όπως ο βουλευτής του στην Καστοριά».

Ο δήμαρχος Αριστοτέλη Χαλκιδικής, ο πρώην υφυπουργός Χρ. Πάχτας, με μηνυτήρια αναφορά προς τον Άρειο Πάγο στις 8/2/2013 είχε κατηγορήσει ευθέως βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι προσφέρουν προστασία σε «ομάδες πολιτών που προκαλούν τρομακτικά επεισόδια».

Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε αυτή:

«Μετά την απόφαση αυτήν και από το Μάρτιο του 2012, ομάδες πολιτών, υπό την προστασία

εκλεγμένων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή, δημιουργούν και μάλιστα οργανωμένα,

τρομακτικά επεισόδια. Άγνωστοι δράστες, με κουκούλες και κράνη, επιδίδονται μέχρι και

σήμερα, σε πράξεις τρομοκρατίας, με εμπρησμούς αυτοκινήτων (μεταξύ των οποίων και το

δικό μου στις 30.3.2012), ακόμα και του Δημαρχείου στις 30.3.2012, κάνουν χρήση βομβών

μολότοφ, σιδηρολοστών, καδρονιών, πετρών, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει άμεσα η ζωή εμού του ιδίου, καθώς και των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, που ψήφισαν υπέρ της επένδυσης».

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, βγήκε από το νοσοκομείο Πολυγύρου ο 27χρονος που είχε μεταφερθεί εκεί μετά την επίθεση. Σύμφωνα με τους γιατρούς, η κατάσταση της υγείας του είναι πολύ καλή.

Εξάλλου, σε ανακοίνωσή του με αφορμή τα γεγονότα ο δήμος Αριστοτέλη επισημαίνει πως εδώ και έναν περίπου χρόνο η περιοχή “έχει γίνει πεδίο δράσης τρομοκρατικών ομάδων, οι οποίες με δήθεν αφορμή την αντίθεση στην επέκταση των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων επιδίδονται σε εμπρησμούς, βιαιοπραγίες και πάσης φύσεως βανδαλισμούς εναντίον ανθρώπων – συμπολιτών μας, μικρών παιδιών και περιουσιών των δημοτών”.

Σε δήλωσή του στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο δήμαρχος Χρήστος Πάχτας αναφέρει: “ο δήμος μας έχει ανάγκη να αξιοποιήσει όλους τους πλουτοπαραγωγικούς του πόρους, να αναπτύξει όλες τις οικονομικές δραστηριότητες σε ένα περιβάλλον που δεν θα φέρνει σε αντίθεση τη μία με την άλλη. Απλά χρειαζόμαστε κανόνες και όρια για όλους, για τα μεταλλεία, για την τουριστική ανάπτυξη, την αγροτική μας παραγωγή. Δραστηριότητες χιλιάδων ετών μπορούν να συνυπάρξουν αντί να εχθρεύονται η μία την άλλη, όπως, άλλωστε, το έχει αποδείξει η ίδια η ζωή. Ο τόπος μας, μας χωράει όλους. Ο δήμος αντιμε τωπίζει τη μεταλλευτική δραστηριότητα ως μια αναπτυξιακή πραγματικότητα καθώς αποτελεί ένα από τα 5 μεγαλύτερα μεταλλευτικά πεδία του πλανήτη”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.