Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Οι Τούρκοι κομάντος που ανέβηκαν στην Ίμια,ζουν και βασιλεύουν.

 Φωτογραφίζονται μάλιστα και ετοιμάζουν και βιβλίο.
Η Τουρκική εφημερίδα Askerhaber,βάζει τέλος στους... μύθους μυστηρίου που ακούγονται κατά καιρούς στη χώρα μας.Μέχρι σήμερα ακούσαμε πως σχεδόν όλοι...


 οι Τούρκοι κομάντος ,σκοτώθηκαν σε περίεργο δυστύχημα με ελικόπτερο.Μετά ένας από τους εναπομείναντες σκοτώθηκε σε μυστηριώδες τροχαίο και πριν λίγο καιρό πως ο τελευταίος βρέθηκε νεκρός.Είναι όμως έτσι τα πράγματα;Διαβάστε το ρεπορτάζ της τούρκικης εφημερίδας όπως το έχει μεταφράσει η tourkikanea.gr

Το κείμενο της τουρκικής εφημερίδας


Σύντομα στα βιβλιοπωλεία βιβλίο με αναμνήσεις του από τα Ίμια

Ο συνταγματάρχης Αλή Τουρκσέν και ο αντισυνταγματάρχης Ερτζάν Κιρέτστεπέ μέλη της ομάδας των SAT που είχαν αποβιβαστεί στις βραχονησίδες Ίμια στην τότε κρίση με την Ελλάδα, κρατούνται στις στρατιωτικές φυλακές Χασντάλ. Ο Τουρκσέν που λέει πως ¨μας δίνει δύναμη το γεγονός πως κοιμόμαστε σε διπλανά ράντζα¨ ετοιμάζεται να εκδώσει δύο βιβλία.

17 χρόνια πέρασαν από την κρίση των βραχονησίδων Ίμια που έφεραν στο χείλος του πολέμου Τουρκία και Ελλάδα. Ο επικεφαλής της ομάδας που βγήκε στα Ίμια, συνταγματάρχης Αλή Τουρκσέν ήταν εκ των πρωταγωνιστών σε δύο γεγονότα που σφράγισαν την δεκαετία του 90. Ο Τουρκσέν ήταν επικεφαλής των ειδικών δυνάμεων το 1993 κατά την επιχείρηση στο πλοίο Lucky-S όταν στα ανοιχτά της Αιγύπτου κατασχέθηκαν 14,5 τόνοι ναρκωτικών, και επίσης επικεφαλής της ομάδας που πραγματοποίησε την επιχείρηση στα Ίμια το 1996.
Κατά την θητεία του μεταξύ 1987-2010 ο Τουρκσέν υπηρέτησε σε σημαντικές θέσεις, και κέρδισε το μετάλλιο υπηρεσίας ΝΑΤΟ, μετάλλιο διακεκριμένου θάρρους και αυτοθυσίας, μετάλλιο αριστείας, ……

Η μοίρα του Τουρκσέν άλλαξε στην δίκη Πουράζκιοϊ. Αντιμετωπίζει ποινή 15 ετών ως μέλος τρομοκρατικής οργάνωσης, και δύο φορές ισόβια συν 36 χρόνια για απόπειρα ανατροπής της κυβέρνησης. Για την υπόθεση Βαριοπούλα καταδικάστηκε σε 16 χρόνια φυλάκιση. Ο Τουρκσέν που στις 11/2/2011 στάλθηκε σε κελί της πτέρυγας Β2 στις φυλακές Χασντάλ, έγραψε το βιβλίο ¨Τρίγωνο του διαβόλου της δικαιοσύνης Μπεσίκτας-Συληβρία-Χασντάλ¨ που περιλαμβάνει την υπόθεση Πουράζκιοϊ και τις δίκες του ναυτικού, και το βιβλίο ¨Οι κομάντο SAT από το 1963 ως τις μέρες μας και οι αναμνήσεις μου¨ που περιλαμβάνει την ιστορία 50 ετών της SAT και τις επιχειρήσεις στις οποίες πήρε ο ίδιος μέρος στο πλοίο Lucky-S και στα Ίμια.

Η εφημερίδα Βατάν μέσω του δικηγόρου Ιμπραήμ Σαχίνκαγιά-συνηγόρου του Τουρκσέν, έφτασε στο περιεχόμενο των βιβλίων.

Ο Τουρκσέν σχετικά με την επιχείρηση στα Ίμια λέει πως από την πρώτη στιγμή αντιμετώπισαν προβλήματα :

¨Όταν στις 08.15 φτάσαμε στο αεροδρόμιο Γεσίλκιοϊ δεν μας περίμενε ούτε αεροπλάνο ούτε κάποιος από το προσωπικό. Το πιο άσχημο ήταν πως και οι υπηρετούντες στο αεροδρόμιο δεν έπρεπε να μάθουν για εμάς. Στις 09.00 προσγειώθηκε C160 που θα μας μετέφερε στον χώρο του καθήκοντος. Όταν άρχισε να κατεβαίνει ο κόσμος, με έκπληξη είδαμε αυτούς που κατέβαιναν και καταλάβαμε τον λόγο της καθυστέρησης. Κατέβαινε ομάδα στρατιωτικής μουσικής (mehter) και την ώρα που κατέβαιναν αυτοί, κάτω από τα έκπληκτα βλέμματα τους, ανεβαίναμε εμείς¨.

ΕΞΟΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ

Οι κομάντο αντιμετώπισαν περίεργα θέματα και στο Νταλαμάν : ¨Από την στιγμή που πατήσαμε το πόδι μας στο Νταλαμάν, η εικόνα που αντικρίσαμε έδειχνε πως και πριν από την βενζίνη θα αντιμετωπίζαμε και άλλα θέματα. Μόλις φτάσαμε στο στρατόπεδο του Μπόντρουμ εντοπίσαμε τα θέματα, αλλά ο διευθυντής του στρατοπέδου δεν είχε ούτε μπιτόνι για βενζίνη, ούτε δυνατότητα να μας παράσχει βενζίνη.

Ο Ερτζάν είχε την προσωπική του πιστωτική κάρτα και στείλαμε έναν στο κοντινότερο βενζινάδικο και πήρε βενζίνη που θα χρησιμοποιούσαμε στην αποστολή. Και οι ελλείψεις μας δεν θα τελείωναν μόνο με το θέμα της βενζίνης. Κανείς δεν είχε δώσει οδηγία να μας ετοιμάσουν τροφή. Και αυτή τη φορά το θέμα λύθηκε με την πιστωτική του Ερτζάν, καθώς πήραμε από το μπακάλικο απέναντι ψωμί και μέσα βάλαμε τυρί¨.


ΕΧΘΡΙΚΕΣ ΚΑΤΣΙΚΕΣ !
Στην βραχονησίδα περιγράφει πως καθυστέρησαν 1,5 ώρα να βγούνε , και συνεχίζει με τις ενδιαφέρουσες αναμνήσεις του από εκεί : ¨Είδα κάτι που σε πέντε μέτρα απόσταση πήδηξε με γρήγορα βήματα και πέρασε πίσω από ένα βράχο. Αμέσως προειδοποίησα με βραχνή φωνή τους γύρω μου πως ανά πάσα στιγμή μπορεί να δεχτούμε πυρά, βρείτε θέση να προστατευτείτε. Η ασφάλεια του όπλου μου ήταν ανοιχτή. Αλλά δεν ήξερα τι ήταν απέναντι μου, απλά μόνο μια σιλουέτα είχα διακρίνει. Οι υπόλοιποι της μονάδας αμίλητοι προσπαθούσαν να καταλάβουν τι γίνεται. Μετά από κάποιο διάστημα η σιλουέτα εμφανίστηκε. Αλλά η σκοτεινή σιλουέτα αντί για δύο πόδια και δύο χέρια είχε τέσσερα πόδια και όταν μας έκανε ¨μεεεεεε¨ καταλάβαμε πως οι πραγματικοί κάτοικοι του νησιού ήταν οι κατσίκες. Παραλίγο σωθήκαμε από το να αποτελέσουμε σε σελίδες ιστορίας περιστατικό ειδικών δυνάμεων, που χτύπησαν κατσίκες¨.

Ο συνταγματάρχης Αλή Τουρκσέν περιγράφει το πώς έβαλαν στα Ίμια την τουρκική σημαία αντί της ελληνικής ως εξής : "όταν η κόκκινη σημαία μας άρχισε να κυματίζει, τραβηχτήκαμε με τον Χακάν στην άκρη και χαιρετίσαμε σε στάση προσοχής".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.