Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Saxo Bank: "Καταδικασμένο σε αποτυχία το ευρώ, σε κίνδυνο η Γαλλία"

"Καταδικασμένο" να αποτύχει κρίνει το ευρώ ο συν-διευθύνων σύμβουλος της επενδυτικής τράπεζας Saxo Bank, καθώς σε συνέντευξη Τύπου δήλωσε πως ...


το πρόσφατο "ράλλυ" του ευρώ είναι πλασματικό και όσο η ευρωζώνη δεν συνοδεύει το κοινό νόμισμα με μία δημοσιονομική ενοποίηση τότε είναι προορισμένο να αποτύχει.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, ο Λαρς Σέιερ Κρίστενσεν δήλωσε πως ολόκληρο το project του ευρώ είναι "καταδικασμένο", ενώ χαρακτήρισε κίβδηλες λύσεις τα μέτρα που χρησιμοποιούν οι Ευρωπαίοι ηγέτες μέχρις στιγμής, με σκοπό να κάνουν τους ανθρώπους να πιστέψουν ότι το πρόβλημα είναι υπό έλεγχο.

Ο Κρίστενσεν τόνισε πως η Ευρώπη έχει υποτιμήσει δραματικά τα προβλήματα που έχει φέρει το ευρώ εκτός από τις χώρες του Νότου στην Γαλλία: "Μόλις η Γαλλία εισέλθει σε μία πλήρη κρίση, τα πάντα θα τελειώσουν. Ούτε οι Γερμανοί δεν θα μπορούν να πληρώσουν για τη Γαλλία και το πιο πιθανό είναι πως δεν θα το κάνουν".

Ο επικεφαλής της Saxo Bank, τόνισε μάλιστα, πως το ευρώ υποστηρίζεται αυτήν την στιγμή από τον πολιτικό κόσμο της Ευρώπης όχι για ξεκάθαρα οικονομικούς λόγους, αλλά για πολιτικούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.