Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Στα αζήτητα 600 εκ. ευρώ από αντισταθμιστικά ωφέλη για την αμυντική βιομηχανία


«Αδιαφορία των πολιτικών ηγεσιών του υπουργείου Εθνικής Αμύνης για την εγχώρια αμυντική βιομηχανίας» τονίζει ο Σπ. Μούλιας...



Τον κώδωνα του κινδύνου για το μέλλον των περισσότερων από 100 επιχειρήσεων της αμυντικής βιομηχανίας έκρουσε ο επίτιμος πρόεδρος του Συνδέσμου Κατασκευαστών Αμυντικού Υλικού (ΣΕΚΠΥ) Σπύρος Μούλιας, μιλώντας στη διάρκεια του συνεδρίου “EXPOSEC 2013”, υποστηρίζοντας ότι εκτός της οικονομικής κρίσεως των τελευταίων ετών για την κατάστασή τους ευθύνονται και η αδιαφορία των τελευταίων πολιτικών ηγεσιών του υπουργείου Εθνικής Αμύνης, κατονομάζοντας μάλιστα την κυβέρνηση Παπαδήμου.

«Τα τελευταία χρόνια ήταν και συνεχίζουν να είναι τα χειρότερα που περνάει η εγχώρια αμυντική βιομηχανία. Αυτό πέρα από την μεγάλη οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας όπως ανέφερα παραπάνω, έχει και ως αιτία κατά τη γνώμη μου, την αδιαφορία κυρίως της πολιτικής ηγεσίας. Για παράδειγμα, πρόσφατα στην κυβέρνηση Παπαδήμου, στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ενώ είχαμε συνωστισμό υπουργών (4 σε αριθμό) και ειδικών συμβούλων, δεν είχαμε ανάλογο πραγματικό έργο, το οποίο να βοήθησε αποτελεσματικά τόσο τις Ένοπλες Δυνάμεις όσο και την Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία».

Ο ίδιος, πρόσθεσε ότι «σαν άμεσο μέτρο στηρίξεως της βιωσιμότητος και διατηρήσεως των θέσεων εργασίας, την διοχέτευση στα επόμενα τρία χρόνια στην αμυντική βιομηχανία, του έργου της τάξεως των 600 εκ. ευρώ από τα ανεκτέλεστα Αντισταθμιστικά Ωφελήματα. Θα ήθελα να σημειώσω ότι, παρά το γεγονός ότι ο ΣΕΚΠΥ έθεσε πρώτος το θέμα των ανεκτέλεστων ΑΩ και παρά την υπόσχεση όλων των υπουργών που πέρασαν τελευταίως από το ΥΠΕΘΑ, ότι θα εκδοθεί σύντομα η υπουργική απόφαση για τα ανεκτέλεστα ΑΩ, αθέτησαν την υπόσχεσή τους, δεν έγινε κάτι τέτοιο και το θέμα αυτό καθυστερεί για τουλάχιστον πάνω από 3 χρόνια πράγμα που το θεωρούμε απαράδεκτο», κάνοντας έκκληση στον νυν υπουργό Πάνο Παναγιωτόπουλο να ξεμπλοκάρει το θέμα αυτό.

πηγή: parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.