Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Απόφαση: Και στους πάγκους λαϊκών αγορών θα μπορούν να πωλούνται τυροκομικά προϊόντα


Τροπολογία, η οποία προβλέπει την πώληση τυροκομικών προϊόντων και στις λαϊκές αγορές, κατέθεσε ο βουλευτής Ηρακλείους της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρης Αυγενάκης, στο νομoσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων για τις Ηλεκτρονικές Δημόσιες Συμβάσεις...



Για το θέμα υπάρχει θετική γνωμοδότηση από τον ΕΦΕΤ, ο οποίος το έχει εξετάσει ήδη, μετά από σχετικό αίτημα του υπουργείου Ανάπτυξης.

Σύμφωνα με την τροπολογία, η πώληση θα επιτρέπεται εφόσον έχουν παραχθεί σε εγκεκριμένη εγκατάσταση, φέρουν σήμανση αναγνώρισης, σύμφωνα με τους Κανονισμούς της Ε.Ε και τηρούνται όλοι οι απαιτούμενοι κανόνες υγιεινής, ενώ θα πρέπει να τηρείται και η αλυσίδα ψύξης.

Στο ίδιο νομοσχέδιο κατατέθηκε και τροπολογία, από το βουλευτή Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Κασσή, η οποία αφορά στη δημιουργία αγορών παραγωγών (farmers market), θέμα το οποίο είχε προαναγγείλει και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης.

Η φιλοσοφία των Farmers Market είναι ότι οι παραγωγοί αγροτικών προϊόντων της Περιφέρειας, θα διαθέτουν απευθείας τα προϊόντα τους στον καταναλωτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.