Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Κατασχέθηκαν οι πρώτες ρουκέτες στη Χίο για το έθιμο του ρουκετοπόλεμου


Άρχισαν οι κατασχέσεις κι οι προσαγωγές στο Βροντάδο της Χίου εν όψει του παγκοσμίου φήμης εθίμου του ρουκετοπόλεμου του Πάσχα!...



Η Αστυνομία, που σταθερά αντιτίθεται στην εντυπωσιακή μονομαχία των πληρωμάτων από τις ενορίες του Αγίου Μάρκου και της Παναγιάς Ερειθιανής, κατέσχεσε τα πρώτα… πολεμοφόδια!

Οι αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε. έχουν ξεκινήσει έρευνες στην ευρύτερη περιοχή, εντόπισαν ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο που χρησιμοποιείται ως εργαστήρι για την κατασκευή ρουκετών από μια ομάδα. Μέσα, βρήκαν 108 ρουκέτες έτοιμες για εκτόξευση, πέντε ξύλινα σφυριά, 27 καλούπια και δυο ξύλινες κατασκευές οι οποίες χρησιμοποιούνται στη γέμιση των ρουκετών.

Όλα τα αντικείμενα κατασχέθηκαν και η Ασφάλεια Χίου διεξάγει προανάκριση με κατηγορίες για παράνομη κατοχή, κατασκευή, διακίνηση, χρήση και εμπορία βεγγαλικών. Η κατάσχεση και η πρόθεση της ΕΛ.ΑΣ. να συνεχίσει τους ελέγχους, έχουν προκαλέσει την αντίδραση όσων συμμετέχουν στο ρουκετοπόλεμο και πολιτών από τις δυο ενορίες που τάσσονται υπέρ του εθίμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.