Σάββατο 6 Απριλίου 2013

Νέα συνάντηση Στουρνάρα - τρόικας


Νέα συνάντηση σήμερα, στο υπουργείο Οικονομικών, μεταξύ των εκπροσώπων της Τρόικα και του Γιάννη Στουρνάρα, λίγο πριν την αυριανή συνάντησή τους, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον Πρωθυπουργό. Η σημερινή συνάντηση έχει προγραμματιστεί για τις...



6.00 το απόγευμα καθώς, όπως δήλωσαν ανώτερα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, αμέσως μετά τη χθεσινή δίωρη συνάντηση, «όλα είναι ακόμη ανοικτά». Το μέλλον των διαπραγματεύσεων αναμένεται να κρίνει η αυριανή συνάντηση του κλιμακίου της τρόικας με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Τα τρία βασικά «αγκάθια» στις διαπραγματεύσεις, αφορούν στο ειδικό τέλος στα ακίνητα, στην προωθούμενη συγχώνευση της Εθνικής Τράπεζας με τη Eurobank και στην κινητικότητα στο Δημόσιο (όπου η τρόικα δεν ικανοποιείται, σύμφωνα με πληροφορίες, από τον αριθμό των αποχωρήσεων των δημοσίων υπαλλήλων που τους έχει αποστείλει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης).

Για το θέμα του ειδικού τέλους στα ακίνητα, η τρόικα εξετάζει εάν το δημοσιονομικό κενό θα καλυφθεί από τις τρεις προτάσεις για τον «νέο φόρο», στις οποίες συμφώνησαν οι πολιτικοί αρχηγοί.

Όσον αφορά τις αντιρρήσεις που εκφράζουν οι εκπρόσωποι των δανειστών στην προωθούμενη συγχώνευση μεταξύ Εθνικής Τράπεζας και Eurobank, κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών δήλωσε ότι «θέλουν να πειστούν ότι δεν θα χρειαστεί να βάλουν και άλλα χρήματα για την ανακεφαλαιοποίηση».

Σύμφωνα με τον παράγοντα του υπουργείου Οικονομικών, «υπάρχει θέμα» με την κινητικότητα στο Δημόσιο, καθώς η τρόικα δεν ικανοποιείται από τον αριθμό των αποχωρήσεων των δημοσίων υπαλλήλων, που τους έχει αποστείλει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Οι εκπρόσωποι των δανειστών θα συναντηθούν την Κυριακή στις 11 πμ με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.