Δευτέρα 6 Μαΐου 2013

Αλλάζει ο καιρός

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού με βροχές και καταιγίδες που θα σημειωθούν από ...


το μεσημέρι της Τρίτη του Πάσχα στα βορειοδυτικά και τα ηπειρωτικά ορεινά της χώρας. Στο ίδιο "μοτίβο" με νεφώσεις, σποραδικές βροχές και υψηλές θερμοκρασίες θα κυλήσει όλη η εβδομάδα.

Αναλυτικά, την Τρίτη στη δυτική Μακεδονία θα έχουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος αλλά τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα ορεινά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, θα έχουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές θα σημειωθούν νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με πρόσκαιρους όμβρους στα ορεινά κυρίως τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια, στην ανατολική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, ενώ η θερμοκρασία θα είναι από 15 έως 28 βαθμούς κελσίου. Στην Κρήτη η μεγίστη θα είναι κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική θα έχουμε λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Την Τετάρτη θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και από τις μεσημβρινές ώρες σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά, κεντρικά και νότια ενώ βαθμιαία τα φαινόμενα θα επεκταθούν ανατολικότερα. Η θερμοκρασία σε πτώση κυρίως στα δυτικά και βόρεια.

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά προβλέπονται την Πέμπτη. Ο καιρός θα βελτιωθεί από το βράδυ στα δυτικά και βόρεια. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση.

Την Παρασκευή, στα νότια και ανατολικά θα έχουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες και βελτίωση από τη νύχτα. Στην υπόλοιπη χώρα θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι με απόγευμα θα αυξηθούν στα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν μεμονωμένες βροχές στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Το Σάββατο, στα νοτιοανατολικά θα έχουμε τοπικές νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές και βελτίωση από το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις που το μεσημέρι με απόγευμα θα αυξηθούν στα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν βροχές.

Την Κυριακή, στα κεντρικά και στα βόρεια ο καιρός θα είναι άστατος, κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα θα είναι αίθριος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.