Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Η πρόταση για την ΕΡΤ που θα ρίξει στο τραπέζι ο Σαμάρας

Στη σκιά της συνάντησης των αρχηγών του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ που ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 2.30 το μεσημέρι νέα σενάρια για το μέλλον της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Το Μέγαρο Μαξίμου...


 έχει πάρει φωτιά προκειμένου να βρεθεί η λύση εκείνη που θα γίνει αποδεκτή από τους δύο κυβερνητικούς εταίρους χωρίς να οδηγηθεί η χώρα σε πολιτικό αδιέξοδο. Μέχρι και την τελευταία στιγμή αναζητούνται οι λύσεις που θα βγάλουν τη χώρα από το πολιτικό αδιέξοδο μετά την απόφαση για το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Έπειτα και από την τηλεφωνική επικοινωνία του Πρωθυπουργού με τον Ευάγγελο Βενιζέλο χθες το βράδυ, που έγινε με πρωτοβουλία του Αντώνη Σαμαρά, όπου ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έθεσε τις κόκκινες γραμμές για το θέμα της ΕΡΤ με σημαντικότερη η κυβέρνηση να συμμορφωθεί με την απόφαση του ΣτΕ και να επαναλειτουργήσει την δημόσια ραδιοτηλεόραση, στο κυβερνητικό επιτελείο εξετάζουν διάφορα σενάρια που θα συγκεράσουν τις θέσεις των εταίρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες ένα από τα σενάρια που διακινούνται που ωστόσο δεν επιβεβαιώνεται από το Μέγαρο Μαξίμου προβλέπει πως η δημόσια ραδιοτηλεόραση θα επαναλειτουργήσει με το σύνολο του προσωπικού της. Ωστόσο αφού η ΕΡΤ με την παλιά της μορφή δεν υφίσταται το σύνολο των εργαζομένων θα προσληφθεί σε αυτό το μεταβατικό σχήμα με δίμηνη σύμβαση, πιθανότατα σύμβαση έργου. Από τη μεταβατική δημόσια ραδιοτηλεόραση θα εξαιρούνται όσοι έχουν δεύτερη δουλειά καθώς και όσοι προσλήφθηκαν με οποιαδήποτε μορφή εργασίας κατά το τελευταίο ενδεκάμηνο.

Κυβερνητικοί κύκλοι ωστόσο τονίζουν πως ένα τέτοιο σενάριο δεν αποκλείεται αλλά με τον αριθμό των εργαζομένων να μην ξεπερνάει τους 600-700 ώστε να επιτευχθεί ο στόχος των 2000 απολύσεων που ζητάει άμεσα η τρόικα.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.