Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Σε διαθεσιμότητα αστυνομικός που έπαιρνε αμοιβές για να κάνει τον ντέτεκτιβ


Δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σχηματίστηκε από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, σε βάρος 41χρονου Αστυφύλακα, που υπηρετεί σε Υπηρεσία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, για εκβίαση, καθώς και παράβαση της νομοθεσίας για τη λειτουργία ιδιωτικών επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών ασφαλείας...



Ειδικότερα, στο πλαίσιο έρευνας που διενήργησε η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, ο 41χρονος Αρχιφύλακας κατελήφθη χθες (29.07.2013), να έχει παραλάβει το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 200 ευρώ, που απαιτούσε εκβιαστικά από 34χρονη ημεδαπή.

Πιο αναλυτικά, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 41χρονος Αστυφύλακας ασκώντας, παρά την ιδιότητα του, το επάγγελμα του ιδιωτικού ερευνητή-ντετέκτιβ, είχε συμφωνήσει με την 34χρονη να συγκεντρώσει πληροφορίες για τρίτο άτομο, έναντι της χρηματικής αμοιβής των 300 ευρώ.

Σύμφωνα με την 34χρονη, αφού αρχικά παρέδωσε στον 41χρονο το ποσό των 100 ευρώ, στη συνέχεια του ζήτησε να σταματήσει κάθε ενέργεια, χωρίς να του δώσει άλλα χρήματα. Παρά την επιθυμία της, εκείνος απαιτούσε το υπόλοιπο χρηματικό ποσό των 200 ευρώ, εκβιάζοντας την ότι σε αντίθετη περίπτωση θα αποκαλύψει προσωπικά της στοιχεία, σε άτομα του οικείου περιβάλλοντος της.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε δίκυκλη μοτοσικλέτα ιδιοκτησίας του 41χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα τετράδιο με σημειώσεις και ένα χαρτί με αθροίσματα ποσών και ονόματα .

Με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ενώ παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος του Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Ο συλληφθείς οδηγείται σήμερα (30-07-2013) στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Υπενθυμίζεται ότι η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας είναι αρμόδια για τη διερεύνηση, εξιχνίαση και δίωξη υποθέσεων διαφθοράς, τόσο στο χώρο της Ελληνικής Αστυνομίας, όσο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Για καταγγελίες ανάλογων περιστατικών, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, καθ’ όλο το 24ωρο, στο τηλέφωνο 210 – 8779700 της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων.

1 σχόλιο:

  1. Δυστυχώς τέτοια περιστατικά συμβαίνουν συνέχεια σε αυτά τα επαγγέλματα,ποιος ξέρει όμως τι ακριβώς έγινε στη συγκεκριμένη περίπτωση γιατί βλέπουμε μόνο τη καταγγελία της 34χρονης και όχι του αστυνομικού την απάντηση προς αυτήν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.