Σε βεντέτα εξελίσσεται η διαμάχη των Ελλήνων ομολογιούχων , που δέχθηκαν το κούρεμα του "PSI", με το ελληνικό δημόσιο...
Σε άρθρο που δημοσιεύτηκε στους Financial Times, με τίτλο "Οι Ελληνες ομολογιούχοι εξετάζουν το ενδεχόμενο να κινηθούν νομικά κατά των τραπεζών", προειδιποιούν ότι θα κινηθούν νομικά.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι ομολογιούχοι, έχουν απευθυνθεί στη νομική εταιρεία Grant & Eisenhofer η οποία συμφώνησε να βοηθήσει τους Ελληνες ομολογιούχους: «Προσβλέπουμε στην συνεργασία μας με την Kyros Law για υποθέσεις στην Ελλάδα, όπου υπάρχει ένα αυξανόμενο κύμα επενδυτικών προσφυγών εξαιτίας της πρόσφατης χρηματοπιστωτικής κρίσης στην χώρα», σχολίασαν ανώτατα στελέχη της επιχείρησης στους FT.
Η Kyros Law εκπροσωπεί ήδη την Ομοσπονδία Σωματείων Πολιτικής Αεροπορίας, που έχει πάνω από 3.000 μέλη, όλοι πρώην εργαζόμενοι στην Ολυμπιακή Αεροπορία, οι οποίοι είχαν λάβει αποζημιώσεις με την μορφή ομολόγων μετά την ρευστοποίηση του εθνικού αερομεταφορέα το 2008. Έχει αρχίσει να προετοιμάζει την υπόθεση του Συλλόγου Φυσικών Προσώπων Ο.Ε.Δ. και διεξάγει συνομιλίες με άλλες ομάδες Ελληνων ομολογιούχων, μεταξύ των οποίων ταμεία κρατικών πανεπιστημίων και συνταξιοδοτικών οργανισμών.
Ο Σύλλογο Φυσικών Προσώπων Ομολογιούχων Ελληνικού Δημοσίου ((ΣΦΠΟΟΕΔ), ο οποίος εκπροσωπεί περίπου 15.000 Ελληνες ομολογιούχους που ζητούν να αποζημιωθούν για το "κούρεμα" ύψους 75% που επιβλήθηκε στις επενδύσεις τους, μέσω του PSI.
Αναφερόμενοι στον ΣΦΠΟΕΔ, οι Financial Times αναφέρουν πως: "Ο Σύλλογος Φυσικών Προσώπων Ο.Ε.Δ. είναι μια από τις αρκετές ελληνικές επενδυτικές ενώσεις που μελετούν την πιθανότητα ομαδικής αγωγής εναντίον εγχώριων και διεθνών χρηματοπιστωτικών οίκων, σχετικά με καταχρήσεις σε συναλλαγές στην αγορά, κατά τους μήνες και τις εβδομάδες που προηγήθηκαν μέχρι να χάσει η Ελλάδα την πρόσβαση στις διεθνείς αγορές κεφαλαίου τον Απρίλιο 2010. Εχουν στραφεί για βοήθεια στον Ιωάννη Κυριακόπουλο, πρώην διευθύνοντα σύμβουλο του μεγαλύτερου ελληνικού συνταξιοδοτικού ταμείου, που είναι επικεφαλής του γραφείου στην Αθήνα της Kyros Law, αμερικανικής εταιρίας, με έδρα στην Βοστώνη".
Στην εφημερίοδα μίλησαν ομολογιούχοι , που δεν έκρυψαν την οργή και αγανάκτηση τους, από του χειρισμούς.
"Πριν τέσσερα χρόνια ο Γιάννης Μαρινόπουλος, πεπειραμένος χρηματοοικονομικός σύμβουλος, ακολούθησε την συμβουλή του τραπεζίτη του και μετέφερε όλες τις αποταμιεύσεις του σε ομόλογα του ελληνικού δημοσίου. ''Το επενδυτικό επιχείρημα ήταν ότι τα κρατικά ομόλογα αποτελούσαν την ασφαλέστερη δυνατή επένδυση, αν χτυπούσε την Ελλάδα κρίση... πολύ καλύτερα από τις τραπεζικές καταθέσεις,''», δηλώνει ο 41χρονος ομολογιούχος στους Financial Times, υποστηρίζοντας πως το εγχείρημα του αυτό, "αποδείχθηκε εντελώς εσφαλμένο".
"Πριν ένα χρόνο ήμασταν μια ομάδα από μερικούς εκατοντάδες δυσαρεστημένους στο Facebook. Σήμερα ήμαστε πιο μαχητικοί... είμαστε αποφασισμένοι να λάβουμε όποια νομικά μέτρα απαιτούνται για να πάρουμε τα χρήματά μας πίσω", δήλωσε ο κ. Μαρινόπουλος.
"Είμαστε βέβαιοι ότι έχουμε αρκετούς διεκδικητές στην ΟΣΠΑ και τον Σ.Φ.Π.Ο.Ε.Δ. με αμερικανικά διαβατήρια ή τις κατάλληλες πράσινες κάρτες που θα μας δώσουν την δυνατότητα να καταθέσουμε τις προσφυγές στις Ηνωμένες Πολιτείες", πρόσθεσε.
Πάντως σύφωνα με το δημοσίευμα άλλοι νομικοί κυκλοι είναι επιφυλακτικοί σχετικά με την προώθηση της προγραμματισμένης ομαδικής αγωγής: "Είναι μια ενδιαφέρουσα άποψη με κάποιες πιθανότητες επιτυχίας εφόσον υπάρχει δυνατός συνεταίρος στις ΗΠΑ... αλλά παραμένει μακρινή πιθανότητα", σχολίασε ανωνύμως βετεράνος διεθνής νομικός χρηματοπιστωτικών θεμάτων.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.
Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.
Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.