Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Βουλιάζει στα χρέη η ΝΔ [ΕΓΓΡΑΦΟ]

Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ στο planet-greece

Αδυναμία να πληρώσει ακόμη και το ενοίκιο του ιστορικού κτηρίου της Ρηγίλης, το οποίο είχε κρατήσει προκειμένου να στεγάζονται υπηρεσίες του "ιδρύματος Καραμανλή", όμως μεταφέρονται και αυτές πλέον στα κεντρικά γραφεία της λεωφόρου Συγγρού. Δείτε ποια είναι τα χρέη του κυβερνώντος κόμματος...



Η Νέα Δημοκρατία πλήρωνε ενοίκιο ύψους 13.000 ευρώ για το κτήριο της οδού Ρηγίλης. Ένα κτήριο που συνέχισε να το διατηρεί ακόμη και μετά τη μεταφορά του κόμματος στο κτήριο του Μπάμπη Βωβού στη Λεωφόρο Συγγρού. Εκεί, η τιμή που έχει ακουστεί για το ενοίκιο φτάνει τις 90.000 ευρώ το μήνα, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι οφείλονται στον άλλοτε πανίσχυρο κατασκευαστή τα ενοίκια περίπου 20 μηνών, ή αλλιώς 1,8 εκατ. ευρώ! Άλλε πληροφορίες αναφέρουν ότι ακριβώς εξαιτίας της οφειλής αυτής ο Μπάμπης Βωβός έχει μπει σε ένα καθεστώς ιδιότυπης προστασίας από την κυβέρνηση για χρέη προς το δημόσιο, ενώ άλλες πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι έχει επέλθει συμφωνία ως προς την ρύθμιση του οφειλόμενου ποσού αλλά και την επαναδιαπραγμάτευση του ύψους του ενοικίου, κουρεμένου κατά τουλάχιστον 40%!

Η ΝΔ πλέον, ακολουθεί το οικονομικό συμμάζεμα, ακριβώς όπως το ΠΑΣΟΚ, που εγκατέλειψε τα υπερλούξ γραφεία της Ιπποκράτους για να επιστρέψει στις "παλιές δόξες" της Χαριλάου Τρικούπη.

Πόσα χρωστάει, όμως, η ΝΔ;

Σήμερα, όλα τα κόμματα χρωστούν περί τα 272 εκατ. ευρώ στις τράπεζες. Χρησιμοποιούν ως εγγύηση την κρατική χρηματοδότηση των επόμενων ετών, στηριζόμενα όμως στα ποσοστά που είχαν σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις.

Αυτό ακριβώς μπορεί να δημιουργήσει μια τεράστια στρέβλωση: ένα κόμμα θα λάβει υψηλή χρηματοδότηση με βάση ένα υψηλό εκλογικό ποσοστό που εξασφάλισε στο παρελθόν. Για παράδειγμα η κρατική χρηματοδότηση στο ΠΑΣΟΚ θα ακολουθεί τα τελευταία εκλογικά ποσοστά περί το 12% και όχι των προηγουμένων ετών.

Αντίστοιχο είναι και το ψαλίδισμα για τη Ν.Δ., τα ποσοστά της οποίας είναι σημαντικά μικρότερα σε σχέση με το παρελθόν. Ετσι έφτασαν σήμερα τα κόμματα να κουβαλούν τεράστια τραπεζικά βάρη, που είναι δύσκολο να αποπληρώσουν.


Η συγκυβέρνηση, λοιπόν, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ χρωστάει στις τράπεζες, που έχει πριμοδοτήσει - σημειωτέων μέσω των μνημονίων - περί τα 234 εκατ. ευρώ!

Αποκαλυπτικό είναι το έγγραφο, που ακολουθεί, απ' όταν υπουργός ήταν ακόμη ο Ιωάννης Ραγκούσης:


Κι όμως, όλως παραδόξως, αυτά τα δάνεια δε γίνονται απαιτητά από τις τράπεζες, σε αντίθεση με οφειλές λίγων χιλιάδων ευρώ από άνεργους, που μόνο μπράβους δεν στέλνουν στα σπίτια τους, μέσω των εισπρακτικών εταιρειών, για τις οφειλές τους!

Μήπως ήρθε η ώρα του εισαγγελέα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.