Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Ξανά για δήμαρχος ο Καμίνης


«Δεν είμαι περαστικός από τον δήμο, θα είμαι και πάλι υποψήφιος». Με αυτά τα λόγια ο Γιώργος Καμίνης ανακοίνωσε την πρόθεσή του να διεκδικήσει εκ νέου το χρίσμα του δήμαρχου Αθηναίων στις επόμενες δημοτικές εκλογές...



Ειδικότερα ο δήμαρχος κ. Καμίνης, σε δηλώσεις που έκανε στο Δημαρχείο της Αθήνας, τόνισε πως «παραμένει το βαρύτερο καθήκον που έχω επωμιστεί στη ζωή μου. Μια μεγάλη δοκιμασία και μια μεγάλη πρόκληση».

Αν και -όπως ανακοίνωσε- κατεβαίνει ως ανεξάρτητος υποψήφιος, επιδιώκει τις ευρύτερες πολιτικές και κοινωνικές συναινέσεις, όπως οι συνθήκες της κρίσης επιβάλλουν, προσθέτοντας πως είναι ευπρόσδεκτη η στήριξη από τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου αν και δεν έχει κάνει, όπως είπε, επαφές με κόμματα. Ερωτώμενος από δημοσιογράφο για το εάν επιδιώξει τη στήριξη και του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ότι έτσι ή αλλιώς ο ΣΥΡΙZA είναι στα κόμματα του δημοκρατικού τόξου.

Στη συνέχεια επεσήμανε πως εντάσσει την υποψηφιότητά του στο πλαίσιο της «πρωτοβουλίας των πέντε δημάρχων» και ότι «όραμά μας είναι μια χειραφετημένη τοπική αυτοδιοίκηση που θα βρίσκεται στην αιχμή και του μεγάλου μεταρρυθμιστικού σχεδίου για τον πρόοδο και την ανάπτυξη της χώρας μας».

Σχολιάζοντας τις αλλαγές στον εκλογικό νόμο σημείωσε ότι δεν έχει κάποια ενημέρωση. Ωστόσο, σημείωσε ότι είναι πάγια άποψή του πως δεν μπορεί να υπάρχουν ριζικές αλλαγές στον εκλογικό νόμο που να αφορούν στις εκλογές που έρχονται, «γι αυτό ο συνταγματικός νομοθέτης έχει προβλέψει οι αλλαγές να ισχύουν από τις μεθεπόμενες εκλογές εκτός εάν υπάρχει αυξημένη πλειοψηφία».

Τέλος στην ερώτηση για το τι θα κάνει εάν δεν εκλεγεί, ο κ. Καμίνης απάντησε: «Θα τιμήσω την ψήφο του κόσμου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.