Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Η «μετακόμιση» του ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ... συνεχίζεται [ΑΡΘΡΟ]

Γράφει η Τιτίκα Ανουσάκη

Το φλερτ ΣΥΡΙΖΑ - παλαιό ΠΑΣΟΚ (όπου παλαιό πλέον παραπέμπει στο περιβάλλον του Γιώργου Παπανδρέου) βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη με αποκορύφωμα την ανοιχτή πρόσκληση Τσίπρα προς τους κυβερνητικούς βουλευτές που θα καταψηφίσουν τα μέτρα.
Οι δίαυλοι επικοινωνίας ...


μεταξύ των δύο «δεξαμενών» σε επίπεδο στελεχών έχουν ανοίξει εδώ και καιρό...Η σοσιαλιστική τάση μέσα στο κόμμα της Κουμουνδούρου «επισημοποιήθηκε» πρόσφατα και έχει ανοίξει τις «αγκάλες» της για να υποδεχτεί τα «ορφανά» και «δυσαρεστημένα» στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη.

Σε αυτούς που έφυγαν νωρίς και διαχώρισαν τη θέση τους προ μνημονίων συμπεριλαμβάνονται η Σοφία Σακοράφα η οποία μετά την καταψήφιση της ένταξης της χώρας μας στον μηχανισμό στήριξης διαγράφηκε για να «μετακομίσει» στον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2012, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο Αλέξης Μητρόπουλος, η «πολύπαθη» σχέση του οποίου με το ΠΑΣΟΚ έχει αφετηρία τη δεκαετία του 80, με δύο διαγραφές και μια αποχώρηση αλλά και μία ενδιάμεση στάση στο ΔΗΚΚΙ.

Το μακρινό 1986 άρχισε και η δραστηριοποίηση του Γιώργου Πάντζα με το ΠΑΣΟΚ σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης, μια σχέση που διακόπηκε το 1993 όταν αποχώρησε και έγινε ιδρυτικό μέλος του ΔΗΚΚΙ, για να προσχωρήσει τελικά στον ΣΥΡΙΖΑ το 2007.

Στην επίσημη «σοσιαλιστική τάση» μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ εκτός από τον Παναγιώτη Κουρουμπλή και τον Αλέξη Μητρόπουλο συμμετέχουν και ο Δημήτρης Τσουκαλάς, ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ και επί σειρά ετών γραμματέας της ΠΑΣΚΕ Τραπεζών - Ασφαλιστικών αλλά και ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης, ο οποίος διαγράφηκε από το ΠΑΣΟΚ το 2012, έκανε ένα σύντομο πέρασμα από τη ΔΗΜΑΡ, με την οποία εξελέγη βουλευτής το 2012 αλλά αποχώρησε μετά για να ενταχθεί στον ΣΥΡΙΖΑ τον περασμένο Ιούνιο.

Την πεντάδα της σοσιαλιστικής τάσης «συμπληρώνει» ο Αντώνης Κοτσακάς, στέλεχος σήμερα του ΣΥΡΙΖΑ και επί 38 χρόνια στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και στενός συνεργάτης του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Μετά τον αντιδικτατορικό αγώνα στο ΠΑΣΟΚ εντάχθηκε και ο Στάθης Παναγούλης ο οποίος εξελέγη βουλευτής το 1977 και το 1981 οπότε και διορίστηκε υφυπουργός Εσωτερικών από τον Ανδρέα Παπανδρέου, το 1982 παραιτήθηκε διαφωνώντας και το 1985 εξελέγη βουλευτής με το ΚΚΕ.

Σήμερα και άλλα «δυσαρεστημένα» στελέχη του παπανδρεϊκού περιβάλλοντος «κοιτάζουν» προς Κουμουνδούρου πλευρά άλλοι «εμμέσως» και άλλοι φανερά. Ο πρώην υφυπουργός Παιδείας Γιάννης Πανάρετος επί κυβερνήσεως Γιώργου Παπανδρέου «έκλεισε το μάτι» στον Αλέξη Τσίπρα με ένα σχόλιό του στο twitter.

«Αν ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να κυβερνήσει προοδευτικά πρέπει να πείσει για τις προθέσεις του τους παπανδρεϊκούς και όχι να φλερτάρει με την ΑΝΕΛ», έγραψε χαρακτηριστικά.

Και ο κατάλογος όμως των εν δυνάμει «μεταγραφών» δεν τελειώνει εδώ καθώς εκτός από την πρόσφατα διαγραφείσα Θεοδώρα Τζάκρη και τη Λούκα Κατσέλη που δηλώνει πως βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την Κουμουνδούρου και τον Αλέξη Τσίπρα, και η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου φλερτάρει με τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και η Κατερίνα Μπατζελή η οποία αν και παραμένει μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, χαρακτήρισε ως θετική την υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ταυτόχρονα, η κυρία Μπατζελή άφησε αιχμές για τη στάση του Ευάγγελου Βενιζέλου σημειώνοντας πως προσωπικές ή πολιτικές συμπάθειες ή αντιπάθειες δεν μπορούν να αποτρέψουν την συμμαχία των προοδευτικών δυνάμεων.

Εντύπωση πάντως έχει προκαλέσει και η στάση του Κώστα Σκανδαλίδη ο οποίος μετά την «υφαρπαγή της ψήφου» και τη σκληρή ομιλία του στη Βουλή εκτιμάται πως δεν αποκλείεται να κάνει την «έκπληξη». Αν και ο ίδιος σε χθεσινή του συνέντευξη δήλωσε πως «ο τόπος χρειάζεται σταθερότητα και όχι εκλογές», κάποιοι δεν αποκλείουν να τον δούμε υποψήφιο Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου με το χρίσμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Και επειδή οι πολιτικές «καριέρες» στην Ελλάδα συχνά χτίζονται πάνω στη «συνδικαλιστική δράση» δεν θα πρέπει να παραλείψει να παρατηρήσει κανείς και την παρουσία των συνδικαλιστών Θέμη Μπαλασόπουλου, Νίκου Φωτόπουλου και Παναγιώτη Καλφαγιάννη στο πρόσφατο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

Και μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας να απηύθυναν την πρόσκληση στους δυσαρεστημένους κυβερνητικούς βουλευτές που δεν επιθυμούν να ψηφίσουν άλλα μέτρα, με στόχο την ανατροπή της μνημονιακής κυβέρνησης, δεν θα πρέπει να ξεχνούν όμως πως στην πλειοψηφία τους -πέρα από αυτούς που «έφυγαν νωρίς» - είναι αυτοί που στήριξαν και ψήφισαν την ένταξη της Ελλάδας στα μνημόνια και στο καθεστώς φτώχειας το οποίο βιώνει ο ελληνικός λαός.


πηγή



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.