Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Την αγορά δύο ισραηλινών πλοίων Sa'ar 4.5 διαπραγματεύεται η Κύπρος [ΒΙΝΤΕΟ]


Εαν και εφόσον η Κύπρος προχωρήσει στην αγορά των δύο Ισραηλινών σκαφών, θα πρόκειται για ένα τεράστιο ποιοτικό άλμα για το κυπριακό Ναυτικό...



Επιβεβαιώνεται η απόφαση της κυπριακής Δημοκρατίας για την απόκτηση δύο περιπολικών σκαφών ανοικτής θαλάσσης με σκοπό την προστασία της κυπριακής ΑΟΖ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Φιλελεύθερος Υπουργείο Άμυνας βρίσκεται στην τελική φάση των διαπραγματεύσεων με το Ισραήλ για την αγορά συγκεκριμένου τύπου σκαφών που θα μπορούν κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις να έχουν επιχειρησιακές δυνατότητες πυραυλακάτου.

Το κυπριακό πρόγραμμα ύψους 100 εκατ. ευρώ περιλαμβάνει την αγορά δύο σκαφών και όπως αναφέρει η εφημερίδα τα σκάφη που εκτιμάται ότι θα επιλεγούν είναι τύπου «Sa'ar 4.5» που βρίσκεται στην υπηρεσία του Πολεμικού Ναυτικού του Ισραήλ και του Μεξικού.

Πρόκειται για σκάφη που σχεδιάστηκαν από τα ισραηλινά ναυπηγεία στην Χάιφα και συνολικά έχουν μέχρι σήμερα ναυπηγηθεί για το ισραηλινό και μεξικανικό Ναυτικό δέκα μονάδες.

Η κλάση Hetz όπως ονομάζεται έχει μήκος 61,7 μέτρα πλάτος 7.62 μέτρα βύθισμα 2,8 μέτρα και εκτόπισμα πλήρες φορτίου 488 τόνους.

Η μέγιστη ταχύτητα που μπορεί να επιτύχει το σκάφος με τους 4 κινητήρες ντίζελ τύπου MTU 16V956 TB91 V16 φτάνει τους 34 κόμβους και η εμβέλεια του τα 4800 ναυτικά μίλια με ταχύτητα 19 κόμβους.

Το πλήρωμα του σκάφους αποτελείται από 56 άτομα, και ο ηλεκτρονικός του εξοπλισμός από το ραντάρ έρευνας επιφανείας/αέρος Neptune της Thales, ραντάρ ελέγχου πυρός EL/M-2221 της Elta, σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου NS-9003A/9005 της Elisra σύστημα εξαπόλυσης αερόφυλων της εταιρείας Elbit.

Ο οπλισμός των ισραηλινών σκαφών αποτελείται απο 8 βλήματα επιφανείας-επιφανείας RGM-84 Harpoon, 6 πυραύλους επιφανείας-επιφανείας Gabriel, 32 αντιαεροπορικούς πυραύλους Barak-1 ένα πυροβόλο Otobreda 76/62 ένα αντιπυραυλικό σύστημα Phalanx, 2 πυροβόλα των 20 χλστ Oerlikon και δύο πολυβόλα των 12,7 χλστ M2 Browning.

Φυσικά τα κυπριακά σκάφη εάν τελικά προχωρήσει η παραγγελία δεν θα διαθέτουν αμερικανικό οπλισμό λόγω του γνωστού εμπάργκο πώλησης όπλων στην Κύπρο αλλά πιθανότατα μην διαθέτουν ούτε ισραηλινά όπλα αφού ο Κύπριος υπουργός Άμυνας είχε δηλώσει ότι η Δημοκρατία θα αποκτήσει περιπολικά ανοικτής θαλάσσης

Στο βίντεο η πυραυλάκατος κλάσης Hetz, τύπου Sa'ar 4.5 εμφανίζεται μετά το 2.00 λεπτό


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.