Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

Έως και 70% μείωση του λογαριασμού της ΔΕΗ για όλους της ημέρες της αιθαλομίχλης [ΒΙΝΤΕΟ]


Οικονομικά κίνητρα που θα αφορούν όλους τους καταναλωτές της ΔΕΗ, ανεξαρτήτως εισοδηματικών κριτηρίων, με ελαφρύνσεις στους λογαριασμούς ρεύματος αναμένεται να ανακοινώσει η κυβέρνηση. Όλες οι λεπτομέρειες...



Την ερχόμενη Τρίτη αναμένεται να ανακοινώσει η κυβέρνηση, εκτός απροόπτου, τα οικονομικά κίνητρα κατά της αιθαλομίχλη, σε περιοχές που το φαινόμενο είναι εντονότερο.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων ο ΑΝΤ1, τα επιπλέον μέτρα που θα ανακοινωθούν δεν θα εφαρμοστούν με βάση τα εισοδηματικά κριτήρια αλλά θα περιλαμβάνουν έκπτωση 70% στο ανταγωνιστικό κομμάτι του λογαριασμού της ΔΕΗ, δηλαδή θα είναι επί της τιμής κατανάλωσης ρεύματος κι όχι επί της συνολικής αξίας του τιμολογίου (τέλη κ.λπ.).

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς προβλέπεται ότι οι εκπτώσεις για τα νοικοκυριά θα είναι της τάξης του 50-55%, μόνο όμως για τις μέρες που το φαινόμενο θα βρίσκεται σε έξαρση, σε περιοχές όπου το πρόβλημα είναι μεγάλο και η αιθαλομίχλη ξεπερνά τα 150 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρα.

Την έκπτωση θα δικαιούται η πλειονότητα των νοικοκυριών χωρίς να χρειαστεί να καταθέσουν αιτήσεις και δικαιολογητικά, ενώ το κόστος του μέτρου πρόκειται να καλυφθεί από το πρωτογενές πλεόνασμα του Προϋπολογισμού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.