Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Μπροκ: H τρόικα έκανε λάθη, αλλά δεν υπήρχε εγχειρίδιο επίλυσης κρίσεων

H τρόικα «έκανε λάθη, αλλά δεν υπήρχε εγχειρίδιο επίλυσης κρίσεων» και άρα «ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθο βαλέτω», ανέφερε ο γερμανός χριστιανοδημοκράτης ευρωβουλευτής Έλμαρ Μπροκ, μετά τη...
συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλο. Πρόσθεσε πως η τρόικα θα περάσει από πολλές ακροάσεις της Ευρωβουλής.
Ο κ. Μπροκ υπογράμμισε ότι «η Γερμανία έχει λάβει την απόφαση να δείξει την αλληλεγγύη της στην Ελλάδα και ως πρόεδρος της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υπογράμμισε την ετοιμότητα της Ευρωβουλής να στηρίξει την ελληνική κυβέρνηση στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων.
Επίσης τόνισε πως η δυσκολία έγκειται στη διαμόρφωση μιας ισορροπίας «ανάμεσα στις μεταρρυθμίσεις, την οικονομική δραστηριότητα και την πολιτική επιβάρυνση».
Ο κ. Μπροκ τάχθηκε υπέρ της παράτασης της περιόδου των ευνοϊκών επιτοκίων για τη διευκόλυνση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την ελληνική κρίση, υποστήριξε ότι «η έξοδος από το τούνελ θα είναι τόσο φωτεινή, που θα την δουν οι Έλληνες πολίτες» επικρίνοντας εμμέσως όσους επέλεξαν την απομόνωση «και δεν παρέστησαν στα εγκαίνια της ελληνικής προεδρίας».
Σε ό,τι αφορά το θέμα των μεταναστών και τις φωνές που ακούγονται για περιορισμούς στη μετακίνηση των Ευρωπαίων πολιτών, ο κ. Μπροκ διευκρίνισε προηγούμενες δηλώσεις του υπογραμμίζοντας ότι δεν συμμερίζεται την άποψη πως πρέπει να κλείσουν τα σύνορα -«τα σύνορα στην Ευρώπη έχουν ανοίξει» είπε, κι αυτή είναι μια νέα κατάσταση.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.